U Školskoj sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo je danas odigrano i deseto kolo 1.HRL za žene protiv ŽARK Splita u kojem je Podravka Vegeta upisala pobjedu rezultatom 46:19. ŽARK Split je devetoplasirana ekipa u prvenstvu, jedan od dva splitska kluba koji igraju prvu ligu, a u ovoj se sezoni pridružio prvoligaškoj konkurenciji.

Nakon 3 minute podravkašice su bile na 3:0, a utakmicu su počele Turk i Vuković na krilima, te Vuljak, Guskić i Pandža odnosno Mrđen na vanjskim pozicijama dok je na pivotu bila mlada Elena Popović, na vratima je u prvom poluvremenu bila Lucija Bešen. Već je prvih osam minuta uz vodstvo Podravke 7:1 bilo dovoljno da se Podravka potvrdi favoritom u ovom susretu što je i logično s obzirom na omjere snaga ovih ekipa. U tom je trenutku trener gostujuće ekipe pozvao minutu odmora. Nakon 15 minuta susreta, podravkašice su se odvojile na +10, strijelkinja je bila Mrđen za rezultat 14:4. U nastavku su ostale u istom ritmu domaće igračice te na poluvrijeme otišle uz prednost 26:7. Trener Babić je rotirao sve igračice iz zapisnika, od onih koje manje igraju do onih koje su iznosile utakmice koje su iza nas. Bila je to rutinska i uvjerljiva pobjeda za kraj sezone. U redovima podravkašica najefikasnije su bile Vuković s osam i Vuljak sa šest pogodaka, a u redovima Splićanki su Kljaković, Ćukušić i Mažurin zabile svaka po pet pogodaka.

Kratke su izjave za kraj jesenskog dijela prvenstva dali trener Željko Babić i igračica Katja Vuković. 

Čestitam curama na dobroj igri i pobjedi. Jesenski dio sezone završavamo s pobjedom i sad slijedi oporavak za nastavak obaveza. Nakon toga se motivirano vraćamo i pripremamo za izazove u prvenstvu i Europi – rekla je Vuković. 

Katja Vuković//foto: Ivan Brkić

Odlična utakmica, odličan pristup cura, dobra obrana, tranzicija i dobar fokus u napadačkoj igri. Idemo na zasluženi odmor koji će biti uz neke aktivnosti. Nakon toga nastavljamo trenirati i pripremati se za Euroligu u siječnju. Danas smo radili jednu rotacijsku pripremu za Europsku ligu jer ćemo igrati srijeda-subota pa će tako jedne igrati prvenstvo, druge Europsku ligu tako da uhvatimo jedan dobar ritam – rekao je trener Željko Babić. 

Trener Željko Babć//foto: Ivan Brkić

PODRAVKA VEGETA-ŽARK SPLIT 46:19 (26:7)
PODRAVKA VEGETA: Tucaković (10), Bešen (10)1; Zadravec , Turk 2, Vuković 8, Stelmakh , Popović 5, Guskić 5, L. Kalaus 2 , Šenvald 3, D. Kalaus 1 , Mrđen 3, Vuljak 6, Barišić 4 , Pandža 5, Strugar 1.
TRENER: Željko Babić.

ŽARK SPLIT: Čosić Dragan, Crnjak; Zanjko 1, Galić 1, Mažurin 5, Lovrić, Bužančić, Mihaljević, Kljaković Gašpić 5, Petričević 1, Peričić, Zorica 1, Ćukušić 5.TRENER: Ljubo Vukić
SEDMERCI: Podravka4(4), ŽARK Split 2(4),
ISKLJUČENJA: Podravka 2min, ŽARK Split 6min.

Foto: Ivan Brkić