Rukometašice Podravke Vegete su u 25. kolu 1.HRL za žene na gostovanju u Osijeku upisale još jednu uvjerljivu pobjedu 20:37, poluvrijeme 10:20.

Pretposljednje je to kolo prvenstva, a podravkašice su i ovoga puta pokazale svoju dominaciju od prve minute. Svih 60 minuta odigrale su na dobroj razini te uz dobru i pokretljivu obranu stvarale prilike za lake pogotke iz polukontri i kontri. Bilo je tu i prilike za još uvjerljiviju pobjedu no bilo je nekih tehničkih pogrešaka i nerealiziranih zicera što naše rukometašice nije spriječilo da u Koprivnicu donesu još jednu uvjerljivu pobjedu.

U redovima Podravke Vegete danas su najviše pogodaka upisale Zadravec i Barišić svaka po 6, a vratarke Bešen i Galinec su ukupno upisale 12 obrana. Dodajmo i kako je u sastavu nakon dužeg vremena bila i Tena Megerle koja se dobro oporavila od operacije ramena te se polako vraća u redovan ritam s ekipom.

Čestitke ekipi i trenerima mislim da je bila dosta dobra igra, čvrsta obrana, iz koje smo zabili puno lakih golova. U napadu je moglo biti još bolje, trebale smo zabiti još neke zicere, a isto tako smo jednim dijelom i u obrani mogle smanjiti broj primljenih pogodaka – rekla je nakon utakmice Ana Pandža.

Čestitam igračicama na pobjedi i nova dva boda protiv ekipe Osijeka. Mislim da je bila jedna fer i korektna utakmica. Ja mogu biti zadovoljan današnjom igrom naših igračica. Imali smo dobru i pokretljivu obranu iz koje smo vukli dosta polukontri i kontri. Da nije bilo tehničkih pogrešaka rezultat bi bio još i viši, ali smo unatoč tome upisali visoku pobjedu. Sada nas očekuje posljednja utakmica u prvenstvu za Zametom, a nakon toga okrećemo se Završnici Kupa – rekao je trener Antonio Pranjić.   

ŽRK Osijek: Borac (3), Ledenčan (6); Josipović 2,Hren 5, Lacković 2, Jerčinović 1, Šoš, Vuković 3, Gardaš 1, Jozanović 1, Ledenčan 1, Zagoršćak, Malovan, Strusa 1, Frančić 1, Grgić 1, Vrdoljak 1.

Podravka Vegeta: Galinec (2), Bešen(10); Zadravec 6, Turk 4, Vuković 2, Stelmakh 2, Popović, Franušić 2, Megerle, Kalaus L. 4, Šenvald 2, Mrđen 2, Vuljak 1, Barišić 6, Šimara 4, Pandža 2. Trener: Antonio Pranjić.

Isključenja: Osijek 6min (Jozanović, Zagoršćak 2+2) Podravka Vegeta 6 min (Stelmakh, Popović, Barišić).

Foto: Ivan Brkić