Rukometašice Podravke Vegete su danas u Koprivnici odigrale 24. kolo 1.HRL za žene, ujedno i pretposljednje kolo na domaćem terenu, protiv posljednjeplasirane ekipe Umaga i upisale visoku pobjedu 45:19, poluvrijeme je bilo 21:12.

Prvih pet minuta podravkašice nisu primile pogodak od Umažanki i dobro je domaća ekipa otvorila utakmicu, a odlično je reagirala i vratarka Tucaković. Nakon pet minuta igre bilo je 5:0 za domaću ekipu. U nastavku su se probudile malo gošće i smanjile zaostatak, bilo je 8:5 nakon 11 minuta. Sredinom poluvremena vratile su to podravkašice s nekoliko brzih pogodaka i dobrom obranom ponovno do +5. Nakon 20 minuta Umažanke su ponovno smanjile zaostatak no to je bio i njihov posljednji pokušaj priključka jer su podravkašice do kraja prvog dijela povećavale svoju prednost i na odmor odlaze s prednošću od devet pogodaka i rezultatom 21:12.

U drugom poluvremenu još su bile razigranije podravkašice, a pala je snaga u redovima gošći pa se domaća ekipa još uvjerljivije odvojila. U četrdesetoj je minuti bilo 30:13. Na gol je stala mlada Nika Galinec, a ubrzo joj se pridružila i mlada Tara Đelekovčan koja je nedavno proglašena najboljom igračicom završnice za kadetkinje. Iako ovo nije bio njezin prvi nastup sa seniorskom ekipom danas je prvi puta postigla pogotke u prvoligaškom društvu i to jedan iz igre i jedan sa sedam metara. Obrambeno je također odigrala na visokoj razini, a podravkašice su dobrom igrom i u nastavku mirno privele utakmicu kraju te upisale još jednu visoku pobjedu 45:19 i nova dva boda.

Tara Đelekovčan//foto: Ivan Brkić

Čestitam curama na dobroj igri, a igračicama Umaga na korektnoj igri i utakmici. Zahvaljujem se treneru što mi je dao priliku. Imala sam tremu i strah, ali kad sam krenula sve je nestalo i mislim da je bilo dobro – rekla je Tara Đelekovčan.

Trener Antonio Pranjić//foto: Ivan Brkić

Čestitam našim igračicama na pobjedi i nova dva boda pred domaćom publikom. Danas možemo biti zadovoljni drugim poluvremenom i reakcijom naših igračica u obrani u tom periodu. Bili smo efikasni i konkretni. Bolje je moglo izgledati prvo poluvrijeme no zadovoljan sam reakcijom nakon dogovora u svlačionici kada smo postali agresivniji u obrani i konkretniji u napadu. Danas su veću priliku dobile naše mlade igračice Nika Galinec i Tara Đelekovčan te ju dobro iskoristile. Tara je upisala svoje prve pogotke u prvoligaškom društvu, a i Nika je odlično na golu zamijenila Tucaković – rekao je trener Antonio Pranjić nakon utakmice s Umagom. 

Podravka Vegeta: Tucaković(8), Galinec(4); Zadravec 5, Turk 3, Vuković 4, Stelmakh 1, Popović 1, Franušić 2, Đelekovčan 2,  Kalaus L. 6, Kalaus D. 1, Mrđen 4, Vuljak 2, Barišić 2, Šimara 9, Pandža 3. Trener: Antonio Pranjić.

Umag: Imamović, Huzjak, Kernjus 1, Jajčević 9, Blašković, Špoljar, Kremer 4, Špoljar, Vodopija, Medica 5, Sladić. Trener: Boris Lisica.

Sedmerci: Podravka Vegeta 2/2  ŽRK Umag 1/1

Crveni karton: Tina Barišić

Foto:Ivan Brkić