Rukometašice Podravke Vegete su danas u ŠSD Osnovne škole Ivan Lacković Croata ugostile mađarsku ekipu Siofok KC kako bi odradile i posljednju pripremu pred kvalifikacijsku utakmicu koja ovog vikenda slijedi u poljskom Lubinu. Koprivničke rukometašice su u današnjoj utakmici slavile 24:18, poluvrijeme 14:11.

Utakmicu je malo bolje otvorila ekipa Siofoka koja nakon tri minute ima 0:2. Prvi pogodak za Podravka Vegetu u današnjoj utakmici realizirala je sa sedam metara Ema Guskić, a uslijedila je i kontra za Šimaru koja sjajno pogađa za 2:2. Nakon 6 minuta, ponovno Šimara, pod prekršajom precizna za 3:2 i prvo vodstvo Podravke u današnjoj utakmici. Krade u sljedećem napadu Zadravec loptu, prebacuje do Barišić, ali vraćeno Zadravec ponovno završava u golu i Podravka Vegeta je nakon 7 minuta igre na +2, rezultat je bio 4:2 za našu ekipu, a trener Uroš Bregar pozvao je minutu odmora. U nastavku i dalje vodstvo Podravke od 1-2 pogotka, a u 15. minuti Barišić precizna za +3, a povećava ga potom Šenvald do +4 i u 16. minuti trener Siofoka zove i drugu minutu odmora, rezultat je bio 8:4. U nastavku podravkašice i dalje drže rezultatsku distancu na 3-4 pogotka i kontroliraju utakmicu, a trener Željko Babić je izrotirao gotovo cijelu početnu postavu. Pet minuta prije kraja prvog dijela Podravka Vegeta se po prvi puta odvojila na +5, rezultat je bio 13:8. Do kraja prvog dijela približila se gostujuća ekipa na tri pogotka te podravkašice na odmor odlaze u plusu i s rezultatom 14:11.

U drugom poluvremenu punih šest minuta nije pao pogodak, a ponovno je prvi zabila Podravka za 15:11. Nakon osam minuta drugog dijela, ponovno se krenuo priključivati Siofok, precizna je bila Milosavljević sa sedam metara nakon izuđenog sedmerca za rezultat 15:13. To je bio i posljednji pokušaj priključka za ekipu Siofoka jer samo u jednoj minuti Barišić i Stelmakh ekipu ponovno vode na +4. U nastavku podravakšice i dalje sigurne, pokretljive u obrani kontroliraju rezultat.  Nakon 15 minuta drugog dijela trener Siofoka ponovno zove minutu odmora jer su se odabranice Željka Babića ponovno odljepile na +5, rezultat je bio 19:14. Otišle su podravkašice i na +6, dvije minute prije kraja susreta što je ujedno i najveća prednost za našu ekipu u današnjem susretu koji na kraju i završava rezultatom 24:18 za našu ekipu. Sjajna pobjeda uoči odlaska u Poljsku i posljednja priprema s jednom kvalitetnom ekipom.

Danas je u redovima Podravke Vegete najefikasnija bila Ema Guskić koja je za svoj rođendan s ekipom stvorila najbolji poklon, a to je pobjeda protiv Siofoka uz njezinih osam pogodaka.

Ema Guskić//foto:Ivan Brkić

Današanja utakmica je bila odlična priprema za ovaj vikend što nam slijedi. Dale smo sve od sebe uz odličnu publiku i atmosferu u dvorani. Pokazale smo karakter i veselimo se jer u petak krećemo u Lubin gdje počinje naša europska avantura i gdje priželjkujemo prvu pobjedu – rekla je Ema Guskić. 

Trener Željko Babić//foto:Ivan Brkić

Zadovoljan je bio i trener Željko Babić.

Treba povući crtu od samog početka našeg druženja, treniranja. Cure su fantastične s jakim karakterom, jakom željom za pobjedom, jednom timskom energijom i sinergijom. Danas smo to posebno pokazali u defenzivnoj igri, jedan timski angažman i podršku. Jako dobra disciplina i kontrola igre u napadu, strpljivost. Jedna jako dobra utakmica za nas i još jedan pokazatelj da je Podravka živa i da ima svoje kvalitete. Naravno da zadržavamo oprez, moramo nastaviti raditi, biti fokusirani i idemo na prvu utakmicu u Poljsku sigurno s visokim samopouzdanjem. Svako zna svoju ulogu i vjerujem da smo mi napravili dosta u našoj pripremi i da možemo biti optimisti – rekao je trener Željko Babić nakon današnje utakmice s kojom je imao puno pravo biti zadovoljan. 

Gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, direktorica Rukometnog kluba Podravka s.d.d. i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota//foto:Ivan Brkić

Za kraj je i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota iskazao zadovoljstvo ovom suradnjom koja je jedan službeni međunarodni sportski susret dovela u novootvorenu dvoranu u OŠ Ivan Lacković Croata u Kalinovcu.

Ne samo da smo ovdje imali Podravku Vegetu nego je ovo prva službena utakmica međunarodnog karaktera koja se igrala u ovoj dvorani. Zahvaljujem se rukovodstvu Rukometnog kluba Podravka, direktorici Vlatki Mihoci, ali i gradonačelniku grada Koprivnice Mišelu Jakšiću te predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Palu, svojim kolegama, da su omogućili da se ovakva jedna utakmica odigra u Kalinovcu. S obzirom na nedavno otvorenje dvorane, a s ciljem popularizacije sporta, ali i ženskog rukometa bit će nam drago da se ova suradnja nastavi – rekao je načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota. 

Klub se zahvaljuje na srdačnom gostoprimstvu Općini Kalinovac te načelniku Darku Soboti i svim ostalim suradnicima koji su pomogli da upriličimo ovaj sportski događaj na najbolji mogući način, ali i publici koja je u velikom broju podržala našu ekipu u ovoj utakmici.

Podravka Vegeta: Tucaković(0+1), Bešen(9); Šimara 2, Zadravec 2, L. Kalaus 3, D.Kalaus 2, Guskić 8(3), Stelmakh 1, Šenvald 2, Barišić 3(2), Vuljak 1, Mrđen, Turk, Vuković, Popović, Strugar. Trener: Željko Babić