Danas u 11 sati, na prvi dan 16. Memorijalnog turnira Josipa Samaržije-Bepa delegacija Rukometnog kluba Podravka je posjetila njegov grob i uz nazočnost sinova profesora Samaržije, Albina i Lea te unuke Sare položeno je cvijeće te su zapaljene svijeće. Izaslanstvo je predvodio član Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Ivan Pal, a tihom spomenu su prisustvovali i direktorica kluba Vlatka Mihoci te klupska glasnogovornica Romana Mihalec. Predsjednik NO RK Podravke Ivan Pal lijepim se riječima prisjetio čovjeka i trenera koji je ostavio veliki trag ne samo u koprivničkom nego i hrvatskom rukometu.

Kako god pogledamo njegov je odlazak došao prerano. Ipak njegov brzi odlazak nije uspio napraviti smetnju velikom tragu koji je ostavio iza sebe. Prvenstveno tu mislim na Rukometni klub Podravku kakav imamo danas jer takav klub ne bismo imali da nismo imali profesora Samaržiju. U prvom naletu kada su uvjeti bili potpuno amaterski je napravljen vrhunski rezultat i nakon toga u drugom naletu se od dobre amaterske ekipe trebalo iskoračiti u profesionalizam. U tome je profesor Samaržija s nama suradnicima na što smo osobito ponosni i uspio. Meni je jedino žao što smo najproduktivniji dio naše suradnje imali pred kraj njegovog života, kada nam je u teškim vremenima za klub pomogao svojim savjetima i podrškom. Na tome sam iznimno zahvalan, kao i na svemu drugome što je napravio za naš kraj. Ovo je mali znak sjećanja, kada se vratimo u te dane i prisjetimo se njegovih uspjeha i veličine, a između ostalog to već 16. godinu obilježavamo i jakim međunarodnim turnirom koji se održava njemu u čast. Njegov je doprinos potvrdila i lokalna zajednica te imenovala ovu dvoranu njegovim imenom što nam je i bila velika želja – rekao je predsjednik NO RK Podravke Ivan Pal. 

Sinovi su zahvalili na lijepim riječima te prenijeli pozdrave majke Ane Samaržije koja ovoga puta nije mogla prisustvovati događaju.

Drago nam je zato što smo se ponovno ovako okupili i moram reći da nam je ovo jako važno. Prije godinu dana na imenovanju dvorane sam rekao jednu veliku istinu, a to je da je rukomet bio njegov život, a dvorana njegov drugi dom. Mi uistinu jako dobro znamo koliko je on to volio i koliko je uživao u tome te koliko je ulagao u sebe i cijelu tu priču oko Rukometnog kluba Podravka. Svaki dan ga se sjetimo s rukometne, a i privatne strane pa nam je ovaj turnir koji se održava jednom godišnje uistinu lijepo priznanje i sjećanje na njegov dugogodišnji trud te volju i želju koju je uložio u sve to. Ispred cijele obitelji prenosimo pozdrave. Mama je također imala veliku želju biti danas s nama no trenutno nije ovdje, ali prati rukomet i gleda te dolazi na utakmice. Svi zajedno vam želimo puno sreće i uspjeha, najprije da vratimo prvenstvenu krunu u Koprivnicu, a onda i sve ono drugo u budućnosti što svi mi potajno priželjkujemo, ali i zaslužujemo u ovom gradu – rekao je sin Leo Samaržija. 

U čast Josipa Samaržije Bepa danas počinje i već tradicionalni 16. Memorijalni turnir koji nosi njegovo ime, a na kojem ćemo se uvijek svi zajedno prisjećati velikog traga koji je ostavio u povijesti koprivničkog rukometa.