Podravkine mlađe kadetkinje pod vodstvom Snježane Petike su osvojile zlato na ovogodišnjem Kairos Kupu, trogirskom tradicionalnom turniru koji okuplja stotine djevojčica iz Hrvatske, ali i inozemstva. Za mlade je igračice nastup na Kairos-bio vrlo uspješan i iz Trogira su se vratili s nizom pojedinačnih nagrada.

Turnir je okupio 14  rukometnih ekipa mlađih dobnih uzrasta, svrstanih u dva godišta 2006. i 2008. Odigravao se u Trogiru u dvorani „Vinko Kandija“. Ovaj turnir kao i svi ostali ima za cilj da se djeca upoznaju i što ljepše provedu, zabave, ali i da ostvare nova poznanstva te na kraju krajeva da bruse svoje rukometne vještine. Ovaj turnir je uvijek poseban jer je ritam utakmica dobro raspoređen pa su djeca imala vremena i za uživanje i kupanju u moru, ali malo manje u sunčanju. Sve pohvale za organizaciju turnira, stvarno je bilo lijepo  vidjeti ovoliko djece na jednom mjestu, a da je sve besprijekorno funkcioniralo – rekla je trenerica Snježana Petika. 

U 2008. godištu nastupalo je šest ekipa podijeljenih u dvije grupe, a rezime četiri odigrane utakmice je stopostotni učinak s četiri pobjede i osvojeno prvo mjesto.

Rezultati:

Podravka – Jerkovac  16:20

RK Dugopolje – Podravka 22:33

Podravka – Jerkovac 27:17

Finale

ŽRK Trogir – Podravka 13:19

Na turniru su nastupale i ukupno postigle golova:

Klara Jakupanec – 12, Lucija Horvat – 9, Dora Ferčec  – 13, Katja Gregurić – 10, Maja-Elena Hajdinjak – 11, Nika Galinec, Vanessa Lengelić – 10, Anja Milivojević – 2, Katja Napan – 18, Ema Šajković – 2, Antea Jelović – 1, Tara Galić, Laura Liščak – 5, Gabrijela Markota – 1, Antonia Novak – 1, Lora Tetec , Ana Adžaga – 6, Lucija Marijanović.

Osim pehara za osvojeni turnir osvojili smo i pehar za Fair play ekipu što je još jedno veliko priznanje jer smo osvojili turnir sa najmanje isključenja i negativnih bodova. Pokazatelj je to naše pametne, čvrste i pokretljive obrane – rekla je trenerica Petika.

Pojedinačne nagrade su svojim igrama, ali i uz pomoć svojih suigračica osvojile:

Katja Gregurić – najbolje lijevo krilo u sedmorci turnira

Katja Gregurić proglašena je u najbolju sedmorku kao najbolje lijevo krilo//foto:ŽRK Trogir

Klara Jakupanec – najbolji pivot u sedmorci turnira

Klara Jakopanec najbolja kružna napadačica u najboljoj sedmorci turnira//foto: ŽRT Trogir

Katja Napan – MVP turnira

Katja Napan//MVP turnira//foto :ŽRK Trogir

Kao trener mogu biti zadovoljna prikazanim igrama, zalaganjem i ponašanjem mojih igračica. U narednom razdoblju nastavljamo ispravljati uočene greške, što boljem uigravanju novopridošlih igračica koje su nam se priključile i svojim dolaskom donijele širinu i veći roster bez velikog pada u kvaliteti ili intenzitetu igre – rekla je trenerica Petika.

Na kraju velike čestitke svim mojim igračicama, u prvom redu zbog njihovog zalaganja, htijenja i borbenosti koju su pokazivale na svakom treningu kao i ovim utakmicama. Malobrojnim roditeljima na tribini zahvaljujem na pomoći u vidu snimanja utakmica koje nisam mogla osobno pratiti  zbog posla koji sam paralelno morala odrađivati kao i logističkoj podršci. Isto tako zahvala i mnogobrojnijim roditeljima naših starijih cura koji su nas također bodrili i davali vjetar u leđa. Definitivno najljepši trenutak je bio kada su se starije cure spustile na teren kako bi sa svojim mlađim kolegicama proslavile uspjeh i još jednom pokazale zajedništvo i prijateljstvo između ove dvije generacije – s pozitivnim je mislim zaključila trenerica Petika. 

Više fotografija turnira možete pogledati na službenoj facebook stranici ŽRK Trogir.

Foto: ŽRK Trogir/Izvještaj: Snježana Petika