Rukometašice Podravka Vegete u petak u 18.00 sati u ŠSD Josip Samaržija-Bepo dočekuju ŽARK Split. Ekipu koja se prvoligaškim redovima zasluženo priključila u ovoj sezoni. Drže deveto mjesto od ukupno 14 klubova, a bodovno pušu za vrat Osijeku i Zrinskom. Borbena ekipa koja je pokazala da ulazak među prvoligašku elitu nije bio slučajan zasigurno će doći pokazati sve što može, a kao i svakoj ekipi i ovoj će ekipi, podravkašice pristupiti ozbiljno uz maksimalan angažman. 

Elena Popović//foto: Ivan Brkić

Nažalost, prvi poraz je iza nas, u hrvatskom prvenstvu, ali imamo aktivan rezultat i dat ćemo sve od sebe da to popravimo u travnju. Sada se moramo fokusirati na utakmicu koja je pred nama. Želimo ovom pobjedom privesti kraju jesenski dio sezone, da možemo odmoriti za blagdane prije nastavka obaveza u prvenstvu i Europi. U utakmici sa Splitom moramo se držati vrijednosti koje smo uspostavili, moramo igrati maksimalno, igrati jaku i čvrstu obranu iz koje proizlaze brze tranzicije i laki golovi. Ako ćemo dati sve od sebe i držati se naših vrijednosti ne sumnjam u pobjedu – rekla je Elena Popović uoči 10. kola sa ŽARK Splitom. 

Trener Željko Babić nakon Lokomotive mora vratiti ekipi samopouzdanje te ih emocionalno vratiti i pripremiti za zaključak jesenskog dijela prvenstva. 

Po tom pitanju sam optimist jer vjerujem da ćemo se mi odlično pripremiti za dalje, to je sad iza nas i moramo to zaboraviti i okrenuti fokus na našu prvenstvenu utakmicu sa ŽARK Splitom. Mlada ekipa, znaju se izboriti i u gostima, a mi moramo imati jaku i čvrstu obranu i pokušati najbolje što možemo zaključiti jesenski dio prvenstva – rekao je trener Babić. 

Utakmica sa ŽARK Splitom je u petak 16.12.2022. s početkom u 18.00 sati. Ulaz u dvoranu je slobodan.