S utakmcie KTC - Podravka Lino // Foto prigorski.hrTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

U nedjelju je u Križevcima odigrano 17 . kolo 2. HRL sjever s ekipom KTC-a i postignuta još jedna pobjeda 26:29, poluvrijeme 10:15. U sklapanju sastava za nedjeljnu utakmicu orijentirala sam se na sastav igračica koje očekuje državno prvenstvo mlađih kadetkinja i na moguće kandidatkinje za kadetsku reprezentaciju koje očekuje nastup na svjetskom prvenstvu.

Tako sam iz sastava izostavila standardne igračice Kosnicu, Hmelinu, Alvir, Franjkić, Mikulčić, L. Šenvald, želeći da dobiju što veću minutažu igračice pred kojima su važne utakmice. No, očito sam pogriješila jer neke igračice nisu bile spremne za igru i nadmetanje.

Bila je to utakmica u kojoj smo kontrolirali rezultat od prve minute i pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. No međutim: nisam zadovoljna angažmanom, pristupom niti prikazanom igrom jednog dijela igračica, koje su dobile zaista veliku minutažu u želji da se što bolje pripremimo za predstojeće državno prvenstvo koje nas očekuje. Totalna dekoncentracija u drugom poluvremenu dovela je do toga da sam bila prisiljena pred kraj utakmice vratiti neke igračice iz prvog poluvremena kako ne bih dovela u pitanje osvajanje bodova.

Obrana nam je u prvom poluvremenu još koliko-toliko funkcionirala, ali u drugom poluvremenu potpuna dekoncentracija dovodila je do toga da su tri igračice čuvale jednu, dok je pivotmenka domaće ekipe stalnoo ostajala sama, jer naprosto nismo mogli prebrojati igračice i shvatiti tko je čija igračica koju moramo čuvati kao i činjenicu da moje igračice nisu bile u stanju sprovesti u djelo sugestiju s klupe da zaobilaze pivotmenku i ne dozvoljavaju slobodnu putanju između beka i pivota.

A u napadu potpunana bezidejnost i dekoncentracija prilikom šuta na gol rezultirala je velikim brojem obrana vratarke domaće ekipe koja je u prvom dijelu utakmice bila skoro nevidljiva. Izgubljene lopte, prestupi i nepravilna građenja pivota u napadu upotpunili su ukupni loš dojam i dovele do nepotrebne nervoze. Ukratko, utakmica koju ću nastojati što prije izbrisati iz svoje memorije, ali s nadom da su igračice izvukle pouku da takvom igrom nećemo polučiti baš puno uspjeha.

UTAKMICA 17. KOLA 2. HRL SJEVER

KTC – PODRAVKA LINO 26:29 (10:15)

KRIŽEVCI – GŠSD Ljudevita Modeca. Gledatelja 50. Suci: Antonio Jurić i Deni Marčinković (oba Bjelovar). Nadzornik HRS-a: Miodrag Peković (Varaždin).

KTC: Renjak, Pavliček, Perharić; Horvat 6(1), Ljutić, Harča, Stojanovska 1, Grbus 9(3), Busija 2, Nemčić, Pavliček, Banić, Dušak 8(2). TRENER: Dario Sokač.

PODRAVKA LINO: Šafar, Borac, Vrabec; Karlovčan 3, Popović 1, Brkić, Petričević 2, Franušić 1, Horvat 3, T. Petika 9(2), Papac 2, Šestak 2, Pavlović 3, Kolar 1, Mrđen 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: KTC 8(6), Podravka Lino 2(2).

ISKLJUČENJA: KTC 6 minuta (Stojanovska 2×2, Grbus), Podravka Lino 6 minuta (Šestak 2×2, T. Petika).