U 5. kolu 1.HRL U12 lige koje se odigravalo u Garešnici naše mlade nade su ostvarile polovičan uspjeh. Upisale su dvije pobjede i dva poraza. Podravka 1 je uvjerljivo svladala domaćina iz Garešnice isto kao i Podravka 2 dok su obje ekipe bile slabije od Novske. Utakmica s Garešnicom je po intenzitetu bila zagrijavanje za onu puno zahtjevniju s Novskom.

U obje utakmice sam zadovoljna s jednim dijelom igračica koji je shvatio i prihvatio ono što sam tražila od njih. Jaka igra u obrani sa izvršavanjem postavljenih zadataka i brza tranzicija u napad, a na postavljenu obranu napad u kojem su sve igračice opasne za gol – rekla je trenerica Petika. 

U utakmici s Novskom se najbolje vidjelo tko je spreman za „fajt“ u obrani, a takvih je pojedinki ovoga puta bilo premalo da bi izdržali cijelu utakmicu u ritmu obrana-napad. Početne minute su donijele malu konfuznost u obra ni, ali kada su cure shvatile i počele izvršavati postavljene obrambene zadatke jako dobro je to izgledalo i dosta dobro smo se nosili sa fizički superiornijim igračicama Novske. Nažalost šanse koje smo stvarali u napadu nismo realizirali jer smo šutirali po sredini gola gdje je golmanica mogla najlakše braniti, a zato je i akumulirana prednost Novske toliko velika. Moram napomenuti i kako je ta ekipa odlična te djeluju puno odraslije i igrački zrelije. Pred nama je dug put i čeka nas jako puno posla, ali igračice su dobreo reagirale na moj sistem igre koji tražim od njih i mogu reći da sam zadovoljna sa prvim odrađenim utakmicama – zaključila je Petika.

Garešnica – Podravka 1  9 : 29

Novska – Podravka 2       26 : 18

Podravka 1 – Novska      12 : 26

Podravka 2 – Garešnica  21 : 15

Foto: arhiva