Podravka - Lokomotiva // foto arhivaU petak, 12. travnja, s početkom u 18 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici igra se utakmica 6. kola Lige za prvaka 1. hrvatske rukometne lige za žene između vodeće Podravke Vegete (10 bodova) i drugoplasirane zagrebačke Lokomotive (6 bodova). Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola.

Svaka utakmica sportskih prijatelja Lokomotive i Podravke već 20 godina rukometna je svečanost, bez obzira kakve jačine bile ekipe. Nije svaka utakmica derbi, ali je rivalitet. Zato vas pozivamo da petak predvečer rezervirate za rukomet.

PREDSTAVLJANJE MLAĐIH KADETKINJA, PRVAKINJA DRŽAVE

Prije utakmice bit će mala svečanost za veliki uspjeh mlađih kadetkinja. Djevojke trenerice Snježane Petike osvojile su državno prvenstvo. One će biti predstavljene publici i primit će skromne darove sponzora, Podravke.

Djevojke će biti odjevene u sportsku odjeću i obuću, imat će medalje oko vrata, pobjednički pehar u rukama, pa osim fotoreporterima preporučamo i roditeljima da ponesu fotoaparate i da snime taj događaj za uspomenu.

Što se glavne utakmice tiče, izvjesno je da je Podravka Vegeta pred sigurnim osvajanjem još jednog prvenstva džave, a time će imati i pravo i obavezu sudjelovanja u natjecanju europske Lige prvakinja.

U KUPU LINO S LOKOMOTIVOM, VEGETA SA AGROPROTEINKOM

Početkom mjeseca u HRS-u su izvučeni parovi polufinala Hrvatskog rukometnog kupa, što će se igrati u Novigradu Istarskom. Ždrijeb je htio da se Podravka Lino sastane sa zagrebačkom Lokomotivom, a Podravka Vegeta sa Sesvetama Agroproteinkom. Utakmice se igraju 9. svibnja. Dan kasnije igrat će se utakmica za 3. mjesto te finale.

Pobjednice Hrvatskog kupa imat će pravo sudjelovati u Kupu kupova. Ako je to Podravka Vegeta, za koju se očekuje da će biti prvak države, onda to pravo stječe finalista. Za 3. mjesto se igra, jer su moguće i druge kombinacije. za nastupe u europskim kupovima (jedan predstavnik u EHF kupu, dva u Challenge kupu).

REGIONALNA LIGA – PRIJE FINAL 4 ZAJEČAR JOŠ MORA ODIGRATI 6 UTAKMICA

U Regionalnoj ligi Metalurg je pobijedio Jagodinu 27:23, pa je do kraja ligaškog dijela natjecanja ostalo šest Zaječarovih utakmica: Zaječar – Jagodina, Biseri – Zaječar, Zaječar – Podravka Vegeta, Jagodina – Zaječar, Zaječar – Metalurg i Budućnost – Zaječar.

Podravka Vegeta idućeg tjedna igra dvije prvenstvene utakmice. U srijedu u Sesvetama, a u subotu sa Samoborom u Koprivnici.