Rukometašice Podravke Vegete nakon uvjerljive pobjede za vikend u 8. kolu 1. HRL za žene protiv Koke nastavljaju u odličnom ritmu pa ih već u srijedu u 14.00 sati očekuje ogled sa slovenskim Krimom, klubom koji igra Ligu prvakinja, a koji će biti ujedno i uvertira i priprema za utakmice koje su na rasporedu u narednim tjednima. Prva od njih je prvenstveno, 7. kolo 1.HRL za žene s Bjelovarom. Uoči utakmica koje slijede razgovarali smo s trenerom Željkom Babićom te igračicom Sarom Šenvald.

Trener daje upute igračicama pred utakmicu// foto: Ivan Brkić

Mi nastavljamo s našim planom i programom. Imamo jaku utakmicu s Krimom. Želimo imati što više europskih, teških utakmica gdje ćemo sigurno popraviti naš performans, gdje ćemo podići našu sportsku formu, a u petak dva dana kasnije čeka nas utakmica s Bjelovarom. Oni su odlična ekipa, s kojom smo nedavno igrali i prijateljsku utakmicu. Imaju odličnog trenera i dobra su ekipa te je sigurno da nam je potrebna određena razina i mentalne i taktičke discipline da bismo uspjeli pobijediti tu utakmicu, a to želimo napraviti – rekao je trener Željko Babić.

Foto: Ivan Brkić

Ekipa se okupila nakon izbivanja zbog Europskog prvenstva pa veseli činjenica da su se igračice vratile zdrave i pune elana, ali kako se radi o kontaktnom sportu nekih malih problema uvijek ima.

Igračice su nam se iz reprezentacije vratile zdrave što me jako veseli no dogodila nam se povreda na prvenstvenoj utakmici protiv Koke, a radi se o igračici Ani Pandži. Danas ćemo imati još neke pretrage uključujući i magnetnu rezonancu pa ćemo znati više i koliko povreda ozbiljna, ali ona u narednih 7 dana neće igrati. Ja se iskreno nadam i priželjkujem da će se brzo oporaviti i da će se priključiti ekipi tako da što spremniji dočekamo utakmicu s Poljakinjama kao i onu s Lokomotivom – zaključio je trener Željko Babić.

Kružna napadačica Sara Šenvald puna je pozitivnih dojmova zbog povratka klupskim obavezama pa se već u subotu priključila ekipi, a sada slijedi i pripremna u Ljubljani te nakon toga još jedan prvenstveni susret. Ono što je karakteristično za Saru je da izuzetno poštuje svakog protivnika što je i potvrdila najavom.

Sara Šenvald i Tina Barišić//foto: Ivan Brkić

Jako je lijepo vratiti se natjecateljskom ritmu. Drago mi je da smo se iz reprezentacije vratili zdravi i bez ozljeda, a to nam je najvažnije zbog izazova koji nas očekuju. U petak nas očekuje gostovanje u Bjelovaru. Uvijek teško gostovanje koje shvaćamo jako ozbiljno i kojem pristupamo maksimalno. Kroz dobru obranu koju stalno vježbamo vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat – rekla je Šenvald.

Utakmica će se igrati u Dvorani srednje škole u Bjelovaru s početkom u 18.30 sati u petak 25. studenog.