Rukometašice Podravke Vegete će u subotu u Koprivnici u ŠSD Josip Samaržija- Bepo s početkom u 19.00 sati ugostiti, ekipu varaždinske Koke. Obilježit će se na taj način povratak prvenstvenim obavezama s obzirom da će igračice ponovno biti na okupu nakon duže reprezentativne pauze zbog nastupa na Europskom prvenstvu. Bez obzira na to što je šest igračica odsutno, ekipa je trenirala i pripremala se za nadolazeće izazove kako u domaćem prvenstvu tako i onim europskim koji su na rasporedu za malo manje od tri tjedna kada Podravka Vegeta igra svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu i to u poljskom Lubinu. Uoči utakmice trener je više rekao o vremenu koje je iza nas, ali i planovima za dalje.

Radili smo najbolje što smo mogli, angažirali smo mlađe cure iz 2. ekipe da vidimo što one mogu napraviti i koje su njihove sposobnosti. One koje su malo manje igrale dosad imale su priliku za puno više u Sloveniji i Sesvetama, a imat će i danas u Bjelovaru. Nastavljamo igrati utakmice jer je to dobro i igračice moraju stalno biti u formi, a u subotu nam slijedi i 8. kolo 1.HRL za žene s Kokom gdje će nam se određeni broj igračica iz reprezentacije priključiti. Polako dolazimo u normalniji ritam treniranja i igranja te želimo što bolje dočekati naše protivnice u kvalifikacijama za Europsku ligu. Mislim da će nam te prijateljske utakmice dati dobru razinu forme koja će nam osigurati optimizam pred važne utakmice koje nas očekuju – rekao je trener Željko Babić. 

Sljedeći tjedan na rasporedu su još dvije pripremne utakmice i to sa Siofokom u ponedjeljak te u Ljubljani u srijedu s Krimom.