Rukometašice Podravke Vegete su odigrale 8.kolo 1.HRL za žene protiv Koke na domaćem terenu i upisale pobjedu uz rezultat 44:22, poluvrijeme 23:10. U prvih 16 minuta gošće su postigle tek jedan pogodak što je domaća ekipa iskoristila i odvojila se na sigurnu rezultatsku distancu, rezultat je nakon prvih 16 minuta bio 16:1. Do kraja poluvremena domaća je ekipa održavala svoju prednost te na odmor odlaze uz rezultat 23:10.

U drugom poluvremenu nastavile su podravkšice u istom ritmu te potvrdile svoju dominaciju u današnjoj utakmici i upisale nova dva boda. Veseli činjenica da su danas svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji upisale mlade Una Ivančić i Tara Đelekovčan. Veseli činjenica i da su se u redove vratile reprezentativke koje su gotovo mjesec dana provele na Europskom prvenstvu i koje su danas nakon dužeg razdoblja ponovno bile na raspolaganju treneru Željku Babiću, a nakon prijateljske utakmice u Bjelovaru službene je minute nakon ozljede upisala Ana Turk. Danas je u redovima Podravkašica najviše pogodaka postigla Vuković ukupno 6, a slijede ju Guskić, Barišić i Šimara svaka s po pet pogodaka. Vratarke su skupile odličnih 13 obrana.

Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Željko Babić i Andrea Šimara.

Došle smo nas par s okupljanja, bila je dobra utakmica, napravili smo ono sto je trener od nas trazio i očekivao, dobru obranu, lake golove i na kraju je presudilo u našu korist, a sad se okrećemo novim izazovima, novi tjedan nove pripremne utakmice i spremamo se za Europu -rekla je Andrea Šimara.

Jedan odličan pristup kao obično od igračica koje drže europske standarde kako ponašanja tako i razmišljanja i igranja. Jedna izvrsna obrana, dobra disciplina te kontrola igre u napadu kao i obično. Ja bi čestitao i zahvalio se našim curama jer stvarno su pokazale sve ono što treniraju i što mogu te ih je u konačnici jako lijepo gledati – rekao je trener Željko Babić.

Tara Đelekovčan i Una Ivančić debitirale su u utakmici 1.HRL za žene

Podravka Vegeta: Tucaković(5), Bešen(8); Zadravec 3, Turk 2, Vuković 6, Stelmakh 1, Guskić 5, Strugar 3, Ivančić 2(1), Đelekovčan, Šenvald 1, Mrđen 5, Vuljak 4, Barišić 5, Šimara 5, Pandža 2. Trener: Željko Babić

Koka: Šopar, Potočnjak; Radek 2, Krajpl 4, Markulinčić 1, Rogina 4, Pifar 3, Košćak, Strahija 2, Resman 1, Gugić, Golub 5. Trener: Zoran Jeftić

Isključenja:Podravka Vegeta 4 min(Šenvald 2+2) Koka 10min (Krajpl, Markulinčić, Rogina, Resman, Golub)

Sedmerci: Podravka Vegeta 2/2 / Koka 4/7

Foto: Ivan Brkić