Rukometašice Podravke Vegete su danas na domaćem terenu upisale uvjerljivu pobjedu protiv Dunaujvaroša 35:28 uz vodstvo na poluvremenu 18:14. Bio je ovo treći međusobni susret ove dvije ekipe, a Podravka je dosad u plusu s upisane 2 od tri pobjede te je sutra na rasporedu i četvrta utakmica s ovom ekipom s početkom u 11.00 sati.

Cijeli susret danas su rukometašice Podravke rezultatski kontrolirale, uz prilično dobru pokretljivost u obrani, visoku razinu discipline u igri i efikasnost u napadu. Pobjeda zasluženo ide u ruke podravkašica što je itekako važno za motivaciju.Danas je u redovima Podravke Vegete najefikasnija bila Ema Guskić sa šest pogodaka, a slijedi ju Šimara s pet te Stelmakh i Vuljak po četiri pogotka. Vrijedi istaknuti i veliki doprinos vratarke Antonie Tucaković koja je danas upisala 15 obrana od toga su četiri bile sedmerci.

Nakon utakmice je kratku izjavu dao trener Željko Babić. 

Najprije čestitam curama iako je utakmica prijateljskog karaktera zato što je u sportu na kraju uvijek važno pobijediti. One su to danas zajedno i napravile. Naravno da ima još prostora za napredak i svakom utakmicom sve bolje se vidi što još trebamo vježbati – rekao je Željko Babić. 

Trener nije htio isticati s kojim je segmentom igre danas najzadovoljniji no pojasnio je koji su koraci potrebni za napredak i što još nedostaje. 

Mislim da smo u svim segmentima dobri 10,12 ili maksimalno 14 minuta što nije razina koju želimo dostići. Dobro je da imamo prostora za napredak i ja duboko vjerujem da ćemo poslije svake utakmice biti bolji. Potreban nam je kontinuitet da se određeni sustavi nauče i da budu prepoznati, da se anticipira gdje su mogućnosti, gdje je protok lopte, gdje je završni pas. U svakom slučaju ima prostora za vježbanje i nastavit ćemo i dalje u tom ritmu – zaključio je trener Željko Babić.

PODRAVKA VEGETA 35(18)

DKKA 28(14)

ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Gledatelji: – Sutkinje: Vedrana Kolarek i Ivana Blažek.

Podravka Vegeta: Tucaković 15(4), Galinec, Crnjak; Zadravec 2, Vuković 2, Stelmakh 4, Popović, Guskić 6, Kalaus L. 2, Buljan, Šenvald 2, Kalaus D. 2, Mrđen 2, Vuljak 4, Barišić 3, Šimara 5, Pandža 1. Trener: Željko Babić

DKKA:Bartulović; Fodor 1, Szalai 2, Horvath 4, Farkash 6, Matucza 3,Poczetnyk 2, Kazai 3, Krupjak 3, Borgyos 1, Lakatos 1, Weisheitel 1, Arany 1, Kukcska, Ogutoye, Nick. Trener: Rapatyi Tamas.

Isključenja: Podravka Vegeta 6min(Šenvald, Kalaus, Barišić)/ 4min(Farkash, Szalai)

Sedmerci: Podravka Vegeta 4/5/DKKA 4/8

Foto: Ivan Brkić