Rukometašice Podravka Vegete su odigrale prvu prvenstvenu utakmicu nove natjecateljske sezone u 1.HRL za žene. Novo poglavlje otvorile su na gostovanju u Dugom Selu gdje su uvjerljivo slavile 18:30, poluvrijeme 8:14.

Prve minute današnjeg ogleda su bile pomalo nespretne pa su se nanizale tehničke pogreške na jednoj, ali i drugoj strani. Nakon 11 minuta Podravka se po prvi puta uvjerljivije rezultatski odvojila, a rezultat je bio 3:6. U nastavku se domaća ekipa ponovno priključila na gol zaostatka no nakon toga ubacuju u višu brzinu rukometašice Podravke i sedam minuta prije kraja prvog dijela ponovno dolaze do prednosti od 4 pogotka uz rezultat 7:11. Bio je to trenutak u kojem je trener domaće ekipe pozvao minutu odmora. Do kraja prvog dijela raspucane podravkašice dolaze do još uvjerljivije prednosti i na odmor odlaze s plus 6 i rezultatom 8:14.

U drugom poluvremenu gleda se još bolja Podravka koja uz dobru i pokretljivu obranu tijekom prvih 15 minuta prima tek jedan pogodak. Nastavile su tako podravkašice u dobrom ritmu povećavati rezultatsku prednost, a povećala se i efikasnost koju je nadopunila i disciplina u napadu te do kraja Podravka uvjerljivo i zasluženo slavi 18:30.

Trener Željko Babić i igračica Sara Šenvald//foto: Ivan Brkić

Trener Željko Babić dao je danas svim igračicama priliku, a s cjelokupnim je performasnom bio zadovoljan. Nakon utakmice dao je i svoju izjavu.

Ja bi svakako rekao da smo danas bili dobri u defanzivnoj igri što nas i krasi. Tu smo odradili jako dobro, ali imali smo problema u napadačkoj igri i dosta tehničkih grešaka. Neke su bile jednostavne, a neke su se dogodile i zato jer je ekipa Dugog Sela odličan tim i puno trče. Mi imamo dvije igračice povrijeđene i vjerujem da kad se one vrate da će to biti još bolje. Ja sam kao trener zadovoljan i čestitam svojim curama na dobrom pristupu, a tehničke pogreške ćemo ispravljati u narednim danima. U svakom slučaju jedna kontrolirana pobjeda i mogu reći da je Podravka krenula dobro – zaključio je trener Babić.

Hannah Vuljak//foto: Ivan Brkić

Hannah Vuljak je odigrala prvu prvenstvenu utakmicu u Podravkinom dresu pa je današnji dan za nju imao veliku važnost.

Osjecaj je fenomenalan, mislim da smo odigrale dobro, ali smo promašile i dosta zicera. Moram reći da se osjećam lijepo jer sam dio ovog tima i čestitam curama na pobjedi – rekla je Hannah Vuljak. 

Podravka Vegeta: Tucaković, Bešen, Galinec; Zadravec 1, Turk 4, Vuković 2, Stelmakh 3, Popović, L.Kalaus, Šenvald 2, Mrđen 1, Vuljak 3, Barišić 6, Šimara 7, Pandža 1. Trener: Željko Babić.

Dugo Selo ’55: Budić, Dunđer; Lukšić, Čalušić 1, Petković, Vladić, Golub, Jakešević 3,  Gočev, Žerdin, Bebek 5, Dunđer, Blažek 1, Štritof 1, Oršulić, Grgošević 3, Dičak 4. Trener: Nenad Plašić.

Foto: Ivan Brkić