U subotu je u ŠSD Josip Samaržija-Bepo odigran turnir za djevojčice U-12 na kojem su sudjelovale djevojčice varaždinske Koke te četrdeset djevojčica Podravke podijeljenih u dvije skupine Podravka 1 i Podravka 2.

Kako se natjecateljske utakmice za ovu dobnu skupinu odigravaju jednom mjesečno, igranjem prijateljskih susreta nastojimo nadoknaditi manjak natjecateljskih dana potrebnih u trenažnom ciklusu. Veći broj utakmica daje treneru uvid o uspješnosti prihvaćanja naučenog, ali i jako dobro utječu na motivaciju mladih igračica.

Rezultati nisu bili u prvom planu te službeni zapisnik nije niti vođen, ali u obje utakmice koje su se igrale rezultat je bio u korist ekipe Koke. Ništa začuđujuće, jer osim što su već obavili selekcioniranje po kvaliteti, igračice  iz Varaždina natječu se i u Ligi „U 12“ Zagrebačkog prstena.

Mladim nadama Podravke tek slijedi puno učenja i igranja kako bi se u narednom razdoblju kvaliteta igre podigla na razinu koja se očekuje.

Utakmice su igrale i djevojčice 2012./13. godišta. One su na rasporedu imale ukupno 12 utakmica mini rukometa i onda dvije utakmice velikog rukometa. Bilo je to super zabavno poslijepodne u našoj dvorani. Roditelji, djevojčice, ali i treneri su uživali. Sve su curice dobili svoju priliku za igru, a neke od njih su odigrale i svoje prve utakmice. Hvala našim Varaždinkama što su bile naše gošće i jedva čekamo opet.

Foto: Ivan Brkić