Nakon završetka 2. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu EHF-a za žene u nedjelju, ždrijeb 3. pretkola kvalifikacija održat će se u Beču u utorak 18. listopada u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Ždrijebom će se odrediti 12 parova za posljednje kvalifikacijsko pretkolo prije početka grupne faze EHF Europske lige žene 2022/23 u siječnju.

Osam momčadi plasiralo se u sljedeće kvalifikacijsko pretkolo nakon što su ostvarile ukupne pobjede u kvalifikacijama 2. pretkola. Njima će se u ždrijebu pridružiti 15 klubova koji su izravno nositelji kvalifikacija 3. pretkola.
Osim toga, nakon žalbe SCM Glorije Buzau prošlog vikenda nakon njihove utakmice protiv Costa del Sol Malaga, posljednji sudionik predstojeće etape bit će poznat tek nakon konačne odluke Rukometnog suda EHF-a.

Bivši osvajači EHF Lige prvaka i prošlosezonski drugoplasirani Viborg HK nalaze se među momčadima u Potu 1, zajedno s još nekoliko velikih imena poput HC Podravka Vegeta, Neptunes de Nantes, BV Borussia 09 Dortmund ili SCM Ramnicu Valcea.
Ždrijeb u utorak sastojat će se od dva pota od 12 klubova, a lista za nositelje EHF-a za žene Europske lige odredila je potove za ovaj ždrijeb.

Još četiri tima – Ikast Håndbold, DVSC Schaeffler, Paris 92 i Molde Elite imali su svoja mjesta u grupnoj fazi potvrđena u srpnju. Datumi igranja kvalifikacija 3. i 4. prosinca (prva etapa) i 10. i 11. prosinca (drugi dio).
Navijači mogu pratiti prijenos ždrijeba uživo na Facebook stranici Home Of Handball ili putem YouTube kanala.

Evo i potova:
POT 1 (12 Teams)
CRO HC Podravka Vegeta
DEN Viborg HK
FRA ES Besancon Feminin
FRA Neptunes de Nantes
GER Buxtehuder SV
GER BV Borussia 09 Dortmund
HUN Motherson Mosonmagyarovari KC
HUN Praktiker-Vac
NOR Sola HK
ROU CS Magura Cisnadie
ROU SCM Ramnicu Valcea
SWE IK Sävehof

POT 2 (12 Teams)
DEN Nykøbing Falster Håndbold
ESP Rocasa Gran Canaria
ESP Super Amara Bera Bera
GER Thüringer HC
GER VfL Oldenburg
HUN Siófok KC
NOR Fana
POL MKS Zaglebie Lubin
SRB ZRK Zeleznicar – Indjija
SUI LC Brühl Handball
SWE H 65 Höörs HK
Pobjednik u utakmici SCM Gloria Buzau i Costa del Sol Malaga