Nakon dva kola 15. EHF EURA kojem su domaćini Slovenija, Crna Gora i Sj. Makedonija, hrvatska ženska seniorska reprezentacija ima pobjedu i poraz. Za prolazak u drugi krug, treba joj bod ili još bolje, pobjeda protiv Švicarske da bi u nastavak natjecanja prenijela dva boda. Svoj prolaz u sljedeći krug natjecanja reprezentativke će tražiti već danas u 18.00 sati u “Stožice Areni“.

Švicarska je reprezentacija prvi put na europskoj smotri, a do sada je u Ljubljani poražena u oba susreta. Najprije su izgubile od Mađarske 33:28, a zatim i od Norveške 38:21. Da bi prošla dalje, morala bi pobijediti Hrvatsku i to uvjerljivo no taj scenarij se vjerujemo neće desiti. S obzirom da je čak šest podravkašica trenutno na Europskom prvenstvu lijepo je čuti pokoju riječ i emociju, a danas nas je o atmosferi te kako se pripremaju za važnu utakmicu koja slijedi za klupske stranice izvijestila Dora Kalaus.

Dora Kalaus//foto: Ivan Brkić

Vjerujem da nas očekuje jako teška utakmica iako su Švicarke debitantice na velikom natjecanju, pokazale su u prijašnjim utakmicama da mogu i znaju igrati, a s Mađarskom su se držale 50 minuta. Imaju specifičan stil igre, u napadu igraju 7 na 6 i imaju odličnu suradnju s pivotmenima tako da to danas moramo zaustaviti. Iako u obrani kreću iz 6-0, postavljaju se u dosta duboku 5-1, ponekad i 4-2 obranu. To su stvari na koje smo se fokusirali u pripremi za utakmicu. Nakon pobjede nad Mađaricama bile smo sretne i vidjele da možemo, ali i u utakmici s Norveškom smo pokazale da možemo igrati i da imamo kontinuitet igranja zajedno te samo nastavljamo tu priču. Spremne smo, taktički smo prošli cijeli napad i obranu te vjerujemo u dobru utakmicu i nadamo se pobjedi te prolasku u drugi krug – rekla je Dora Kalaus uoči današnjeg ogleda sa Švicarskom.

Cijeloj reprezentaciji želimo sreću i naravno prolazak u drugi krug. Utakmica počinje u 18.00 sati na RTL 2, a svi koji bodrite s tribina budite glasna i odlična podrška našim djevojkama jer su to zaslužile.

Naslovna fotografija: Team Croatia, Croatia vs Hungary, EHF 2022 Women’s Euro – Slovenia, North Macedonia, Montenegro, Ljubljana, Slovenia, 06.11.2022, Mandatory Credit © Jure Erzen / kolektiff