Ilustracija // Foito arhivaU unaprijed odigranoj utakmici 2. kola 1. HRL za žene Podravka Vegeta pobijedila je u Samoboru. Igrala je sa željom, ali uz mnogo promašaja i s premalo koncentracije: Samobor – Podravka Vegeta 22:31 (11:14).

– Rekao bih, a došli smo na utakmicu, a ”putovali” u Kragujevac. Promašili smo puno zicera, pogodili stativa, nismo realizirali dva sedmerca. Samobor nije trebao zabiti više od 15 golova, a ni mi nismo smjeli zabiti manje od 35. Golmanice su mogle biti i bolje, jer bi onda imali brzu kontru i polukontru i tzv. lake golove. Nije bilo koncentracije za igru, već se očitovala samo želja. Pratilo nas je i 30-ak navijača iz Koprivnice – rekao je nakon utakmice trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Kod Samobora najbolja igračica bila je bivša Podravkina Nikolina Tvorić sa sedam postignutih golova, a golmanica Horvatić obranila je 19 od 50 udaraca upućenih u okvir vrata.

U KRAGUJEVCU DVA TRENINGA, ČOVIĆ NE PUTUJE

Podravka Vegeta ujutro (u četvrtak) putuje na kvalifikacije za Ligu prvakinja u Kragujevac. U ekipi neće biti Andrea Čović, koja je još uvijek oporavljenica nakon operacije.

U Kragujevcu Podravka Vegeta imat će dva treninga, jedan u četvrtak poslije podne, a jedan (službeni) u petak poslije podne u dvorani u Sportskom centru Mladost ”Jezero”. Domaćin će najaviti kvalifikacije za LP na konferenciji za novinare u petak u podne u hotelu Šumarice u Kragujevcu.

UTAKMICA 2. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

SAMOBOR – PODRAVKA VEGETA 22:31 (11:14)

SAMOBOR – Dvorana Osnovne škole Bogumil Toni. Gledatelja: 100. Suci: Marko Duspara i Hrvoje Rogić (oba Velika Gorica). Nadzornik: Zdravko Golub (Čakovec).

SAMOBOR: Pilić (-), Horvatić (18+1); Hofer 3, Koletić, Prodanović, Tomašković, Tvorić 7(1), Vlašić, Makarun 1, Štrkalj 3, Čalušić 3, Naglić, Kozlovec 1, Lisjak 1, Sabljak 3. TRENERICA: Nataša Kolega.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (7+1), Milenković (0+-); Nikšić 4, Šenvald, Živković 4, Džono 3, Nemaškalo 3, Mrđen, Vidak, Oremović, Maljak, Tatari 5, Trifunović 6(4), Elez 6(4). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Samobor 3(2), Podravka Vegeta 10(8).

ISKLJUČENJA: Samobor 10 minuta (Hofer i Štrkalj 2+2, Čalušić 2), Podravka Vegeta 12 minuta (Trifunović 2+2+2, diskv. u 58′, Živković, Džono, Elez 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Miranda Tatari (Podravka Vegeta).