Pred rukometašicama Podravka Vegete novi je prvenstveni izazov, i to onaj najveći. Sutra će u maloj dvorani Doma sportova snage odmjeriti s najvećim ligaškim protivnikom, ekipom zagrebačke Lokomotive koju vodi Nenad Šostarić. Utakmica počinje u 19 sati, a televizijski prijenos bit će na programu Planet Sporta. Gledateljima pristup neće biti dopušten. Baš kao što naš trener Zlatko Saračević kaže, bit će to dvoboj dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj.

Idemo tamo kao favoriti, međutim nije sve baš tako jednostavno. Moramo biti pravi, očekujemo čvrstu utakmicu s jakim obranama i imamo dva dana da se pripremimo. Bit će to pravi derbi, dobra, oštra utakmica u kojoj ćemo pokušati nametnuti svoj stil igre – rekao je trener Zlatko Saračević. 

Velik broj igračica RK Podravka Vegete posljednji vikend provele su u reprezentativnim kampovima. Danas na treningu Saračević očekuje Mugošu i Dumansku, dok su sve ostale stigle nazad. Prošli tjedan radu s ekipom priključila se i najnovija prinova u RK Podravka Vegeti, Moniky Bancilon, a prema trenerovim riječima ona će također konkurirati za ovu utakmicu.

Izvan konkurencije zbog ozljeda su Lucija Jandrašić i Ivona Mrđen, dok će se za konačni sastav trener odlučiti dan prije utakmice. Ekipa neće imati puno vremena za odmor jer nakon ovog derbija naše rukometašice čeka novi dvoboj DELO EHF Lige prvakinja u kojem putuju u Rumunjsku gdje ih u nedjelju čeka Ramnicu Valcea.