Time Out 1 // Foto Ivo Čičin-MašanskerNakon utakmice, prema zacrtanom programu EHF-a održana je konferencije za novinstvo. Izjave na njoj bile su odmjerene. Međutim, jasno je da je Podravka Vegeta ovom pobjedom napravila prekretnicu, toliko željenu ovih nekoliko godina, kada  nije biklo ni Kupa kupova, ni drugog kruga. Kup kupova je osiguran, a o drugom krugu još će se razgovarati na parketu u iduća dva kola.

NEVEN HRUPEC, TRENER PODRAVKE VEGETE:

– Čestitam svojim curama na zasluženoj pobjedi. Utakmica je bila psihološki teška, znali smo što nam pobjeda donosi. Imali smo problem s ozljedom Tatari, ali našli smo rješenja i na kraju utakmicu s velikom razlikom priveli kraju. Mogu biti ponosan na svoje igračice, a puno hvala i našoj krasnoj publici, jer bez njih ne bismo sigurno uspjeli. Ovakva predivna atmosfera već dugo nije bila. Puno im hvala i neka nam budu takva podrška i dalje.

Neven Hrupec // Foto Robert Šoštarić– Sad se otvara mogućnost plasmana u drugi krug?

– Bit će jako bitno u kakvom je stanju Tatari, ona je motor naše igre i o tome će sigurno puno ovisiti i sljedeće utakmice koje ćemo igrati. Jedino što mogu obećati je da ćemo ostaviti srce na terenu i na utakmici protiv Györa, jednako tako i u Ljubljani. Pokušat ćemo sami to riješiti, da ne čekamo nikoga da nam pomaže, i da u iduće dvije utakmice osvojimo taj jedan bod koji bi nam garantirao ulazak u Top 8. U slučaju da se to i ne dogodi, s ovom ekipom i na ovakav način imali bismo odlične izglede i u Kupu kupova.

HORVAT: PSIHOLOŠKI TEŠKA UTAKMICA

Lidija Horvat:
– Čestitke svima nama, stvarno je bila teška utakmica, više psihološki nego fizički. Presretna sam, imamo šest bodova i to je ono što smo priželjkivali. Nadam se da našoj kapetanici nije ništa ozbiljnije, da će se oporaviti i vratiti za sljedeću utakmicu.

Time Out 2 // Foto Robert ŠoštarićRUMUNJI: PRESUDILE GOLMANICE

Sportski menadžer Cluja Emil Salajan Cosmin:

– Bila je to vrlo dobra utakmica obje ekipe. Uspjeli smo održati korak s Podravkom u prvih 40 minuta, a nakon toga naše igračice napravile su puno tehničkih pogrešaka, vaše golmanice bile su bolje od naših i to je presudilo pobjednika.