Ivana Dragišić na prošlotjednom susretu s Tvinom u dresu Podrvake // Foto Ivo Čičin-MašanskerZa nastup na 7. mediteranskom prvenstvu u Italiji (20-27. studenoga) hrvatska ženska kadetska reprezentacija okuplja se u utorak 15. studenoga u Delnicama, gdje će se pripremati za odlazak u talijanski Mestrino blizu Padove. Tamo će se ići 20. studenoga, ali dan prije još se mora odigrati ostatak utakmica 11. kola 1. HRL za žene i 9. kolo 2. HRL, pa će pet kadetkinja izostati s priprema nekoliko dana.

Izbornik Edo Šmit uoči okupljanja izjavio je:

– Lani u Pločama nismo postavili ambiciju da budemo prvi, nego smo to prvenstvo shvatili kao pripremu za kvalifikacije za EP, što smo uspješno prošli te smo na EP u Češkoj ostvarili plasman na SP, koje se idućeg ljeta igra u Crnoj gori. Tako ovu akciju imenujemo početkom priprema za to Svjetsko prvenstvo. Ovo je prva akcija nakon EP u Češkoj, okosnica ekipe je ista, no pozvali smo neke nove djevojke. Ovo im je prigoda da se dokažu. Želja je naravno biti što kvalitetniji, a cilj na Mediteranskom prvenstvu je osvojiti medalju. To je naša obaveza i mislim da ćemo to i ostvariti. Imamo malo problema, igraju se još neke zaostale utakmice domaćeg prvenstva, pa će čak pet djevojaka izostati nekoliko dana. Nadam se da neće biti ozljeda i da ćemo u Italiju otputovati kompletni. Što se tiče igre, do sad smo forsirali 6-0 obranu, a na ovom ćemo prvenstvu početi igrati 3-2-1 i 5-1, da vidimo kako će se djevojke prilagoditi. Ovu generaciju za tri godine očekuje SP u našoj zemlji, pa očekujem da do tada budu kompletne igračice, kako bismo pred svojom publikom se borili za sam vrh.

Na službenoj listi 17 igračica, koja je predana EHF-u, tri su Podravkine igračice: Ivana Kapitanović, Andrea Božić i Ivana Dragišić, koju kancelarija HRS-a i izbornik vode kao igračicu Zeline (!?). Dragišić je doista bila na posudbi u Zelini, ali u prošloj sezoni. Red je i vrijeme da se ta greška, na koju smo već upozoravali, ispravi. Iz Dalmatinke su Martinović, Kežić i Vuković, iz Sinja Runje, Masnić i Vučić, iz Zameta Strukar i Debelić, iz Orijenta Konta i Milosavljević, iz Sesveta Besen, Lokomotive Vrkljan, TVIN Trgocentra Miočinović, iz Koke Dežić.

Hrvatske kadetkinje 21. studenoga (17 sati) u prednatjecanju igraju s Francuskom, 22. studenoga (10,30) sa Crnom Gorom i (16 sati) Turskom, 23. studenoga (9,15) sa Slovenijom i (20) s Italijom, a 25. studenoga (9,15) s Tunisom i (17,15 sati) s Portugalom.

Finalne utakmice igraju se 26. studenoga: 7. i 8. igraju za 7. mjesto, 5. i 6. za peto, 3. i 4. za treće, a prva i druga reprezentacija na zablici za prvo mjesto.