Otkazano EPZbog nemogućnosti ispunjavanja novih zahtjeva EHF-a oko organizacije 10. europskog prvenstva za rukometašikce, Nizozemska je odustala od domaćinstva. EP će se održati od 4. do 16. prosinca ove godine. No, nema ”zime” za organizaciju! Do srijede se javilo 11 država koje su spremne organizirati EP. Nema, očito, u državnim savezima recesije, a možda se računa i na zaradu.

Države kandidatkinje su: Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka i Švedska.

EHF je obavijestio da će se o kanadidaturama očitovati u roku od dva tjedna.

NOVI TROŠKOVI ZA LIGU PRVAKINJA

EHF je od ove sezone uveo novost u Ligi prvakinja: svaka ekipa koja želi sudjelovati morala je do danas, 6. lipnja, uplatiti na račun EHF-a 15.000 eura. U protivnim će se izbaciti iz Lige prvakinja, a vjerojatno bi slijedile i dodatne sankcije.

RK Podravka je morala problem rješavati ”na vrat, na nos”. To je trošak koji nije u proračunu, koji se ionako više prazni nego puni: novac stiže ”na kapaljku”. Inače, kod muških klubova, koji su bitno bogatiji od ženskih, takva praksa uvedena je prije nekoliko godina.

Kako se od iduće sezone očekuje proširenje sustava igranja u Ligi prvakinja, bit će zanimljivo vidjeti kakva će ”ulaznina” biti za to natjecanje.

Nameti rastu, a od klub(ov)a se traži štednja, pa tko izdrži.