Ilustracija: Podravka Lino - Lokomotiva 2 // Arhiva

TRENERI SURADNICI // Piše Branko Krajačlć

Vrijedne bodove u 1. kolu na otvaranju prvenstvene sezone 2. HRL sjever upisale su igračice Podravke Lino na gostovanju u Virovitici. Kvalitetan rukomet, u kojem su bolji dio bile obrane, i solidno popunjene tribine, opravdale su epitet derbija u potpunosti. Ako podsjetimo da su Virovitičanke prošlu sezonu igrale u 1. HRL, onda je važnost i pobjeda Linica još vrjednija.

TVIN je bolje otvorio utakmicu i uz vrlo angažiranu Zečević stvorio prednost od 4 gola (6:2). Kod Linica dosta toga ne štima, posebno u fazi obrane i sve je izgledalo kao da će domaćin lako doći do bodova. Polovicom prvog dijela, Podravka Lino mijenja obranu, a čestim rotacijama igračica mijenja se i ritam igre, pa je rezultat uskoro poravnan, a uz nekoliko lakih golova kontranapadom, ostvarena je prednost i na odmor se otišlo sa 6 golova prednosti (10:16).

Drugi dio počinje opet zgodicima Linica, a semafor pokazuje rezultat 10:18, a ta prednost od 8 pogodaka određuje i konačnog pobjednika. Istina, bilo je tu pokušaja domaćih igračica da sustignu rezultat, ali Linice su danas bile bolje i zasluženo odnijele bodove u Koprivnicu.

– Uvažavajući kvalitetu i iskustvo protivnika, utakmicu smo otvorili bojažljivo i s dosta respekta. To je domaćin znalački iskoristio i do polovice prvog dijela održavao vodstvo. Kako je utakmica odmicala, igrali smo sve sigurnije i taktičkim promjenama, posebno igre u obrani, ostvarili prednost koja je na kraju prvog dijela iznosila 6 pogodaka. Bilo je za očekivati da će TVIN pokušati stići, pa čak i preokrenuti rezultat, ali sve je ostalo na pokušaju. Istina približile su se domaće i na 3 razlike, ali u današnjem susretu bili smo bolji i zasluženo odnosimo bodove. Uz niz problema koje smo imali posljednjih desetak dana, posebno me veseli pristup i zalaganje cijele ekipe, što je na kraju i nagrađeno pobjedom – ocijenio je utakmicu trener Branko Krajačić.

U idućem , 2. kolu 2. HRL na domaćem parketu gost će biti ekipa Đakova.

PRVENSTVENA UTAKMICA 1. KOLA 2. HRL SJEVER

TVIN TRGOCENTAR  – PODRAVKA LINO 23:26 (10:16)

VIROVITICA Dvorana Tehničke škole. Gledatelja 300. Suci: Matija Cingeser (Varaždin)  i Mario Mraz (Trnovec Bartolovečki). Nadzornik: Ljerko Ožegović (Bjelovar).

TVIN TRGOCENTAR: Majkovčan, Feketija, Smiljčić 5, Rončević, Krušelj 2, Šutalo, Rakošević, Štefanec 3(2), Jezidžić, Miočinović 9(2), Zečević 4, Sabo, Obžetić. TRENER: Željko Poljak.

PODRAVKA LINO: V. Tvorić, Krmpotić, Slivar, N. Tvorić 5(3), Mikolčić 3, Pejak, Bogdanović, Božić 4, Zagorščak 1, L. Kalaus 1, D. Kalaus 6, Dušak, M. Oremović 1, A. Oremović 4, Široki 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: TVIN Trgocentar 4(4), Podravka Lino 3(3).

ISKLJUČENJA: TVIN Trgocentar 4 minute (Smiljčić i Šutalo po 2), Podravka Lino 6 minuta (D. Kalaus, Zagorščak i M. Oremović po 2).