Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-Mašansker Podravka Vegeta u odgođenoj utakmici 16. kola 1. HRL za žene svladala je u Koprivnici Osijek s rezultatom 43:28 (19:14). Puno su zabile mlade Osječanke, a to je zasluga nihova angažmana i korištenja večerašnje slabosti Podravke Vegete u obrani. Pao je 71 gol, više od gola po minuti.

Već u 9. minuti trener Podravke Vegete Goran Mrđen pozvao je minutu odmora: bilo je tek 6:5. Ali i u 14. minuti bilo je također jedan razlike, 9:8, kao i u 18. minuti, 10:9). Obrana je večeras na utakmici bila slaba i koliko god su domaće bile efikasne, Osječanke su pronalazile put do gola bilo s udarcima iz vana (Krajnović 9 golova, Maras 4…) bilo s pozicije pivotmenke. Osječanke su 52 puta pucale na gol, Podravka Vegeta 54 puta.

Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-Mašansker Usprkos svemu, golgeterkama kapa dolje: Karlovčan 8 golova, Zadravec i Nemaškalo po 7. Svoj prvijenac u 1. ekipi zabila je i Lena Ljubić. Ivona Mrđen odlično obavlja posao razigravačice, a učinak joj je golem: četiri gola i osam asistencija!

Iduće kolo, sa Splitom 2010 u Splitu, Podravka Vegeta neće igrati, jer mora u Ljubljanu, gdje se u subotu i nedjelju, 1. i 2. travnja igraju utakmice 5. i 6. kola Regionalne lige. Podravka Vegeta igrat će u subotu u 16 sati s Budućnosti, a u nedjelju u isto vrijeme s Vardarom. Sa Splitom će se odigrati 12. travnja.

Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-Mašansker UTAKMICA 16. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – OSIJEK 43:28 (19:14)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 70. Suci: Tin Derušek i Sandro Stojaković (obojica Zagreb). Nadzonrik HRS-a: Damir Sarajlić (Velika Gorica).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (7+1), Kapitanović (-), Hajduk (9+0): Zadravec 7, Ljubić 1, Dežić 3, Karlovčan 8, Krsnik 3, Nemškalo 7, I. Mrđen 4, Vidak 5(2), Pavlović 3, Gugić 3, Debelić. TRENER: Goran Mrđen.

OSIJEK: Banović (2+0), Kovačević (4+0); Vukušić, Zirn 5, Prskalo 3(1), Privara 3, I. Guskić 3(1), Bešenić, Batrnek, Krajnović 9, Hren, Maras 4, Špoljarić. TRENERICA: Jelena Crnov.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Osijek 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 (Ljubić, Karlovčan, Pavlović), Osijek 8 minuta (Zirn, Privara, Krajnović, Hren).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivona Mrđen (Podravka Vegeta).Podravka Vegeta - Osijek // Foto Ivo Čičin-Mašansker