Veselje // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta jesenski je prvak 1. HRL za žene. u zadnjem kolu 1. dijela, 13-estom po redu, kao gost Zmetu u Rijeci pobijedila je visokim rezultatom 23:31 (11:17) u utakmici u kojoj je odigrala profesionalno. I kad se promašivalo, nije se stalo.

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerTek je u početku Zamet poveo, ali se vidjelo da nema snage suprostaviti se granitnoj obrani Podravke Vegete. Ako se već nije moglo zaustaviti normalnim prekršajim, bilo je sedmeraca, ali oni su sastavni do igre, a golmanice su tu da ponešto obrane. A zadnji stup obrane bila je Ivana Kapitanović.

Već u Ivanić Gradu tvrdili smo da je to drugačija Ivana, poletnija, energičnija, ne stoji mlako na golu kao da ju hvata fjaka. Angažirana je, dobro se postavlja, pa promašaji domaćih s krila dijelom su i zbog njezina postavljanja. Njezin niz obrana bio je sjajan, vrhunski.

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerIza dobre obrane slijedi ono što u nedostatku ljpših izraza u rukometu govore laki golovi. Slijedile su zapravo brze lopte na isturene igračice i zato su golove zabijale Čović, Nikšić, Nemaškalo, Džono, Oremović.

Kristina Elez dala je sedam golova, nešto je i promašila (ne i jedina), ali je daval ton početnim napadima i s izuzetnom elegancijom zabijala je golove i u prvom i u drugom poluvremenu.

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerDomaće imaju potencijala, ali doista su previše griješile, prodavale lopte, pucale nerezonski. Znamo, želja je bila silna, ali s Podravkom Vegetom bila je to nemoguća misija. Istaknula se brza Rajić, realizacijom i Mičijević, a ostale su pridonijele koliko su mogle i pokupile skromni pljesak publike za svaki gol.

Prvenstvo nije gotovo. Tek je polovica. Najozbiljniji konkurent i dalje ostaje Lokomotiva, koja je bez obzira na gubitak bodova sa Zametom, druga najbolja ekipa u Hrvatskoj. Ove sezona Podravka Vegeta na putu je povratka vratiti najvažniji trofej

Hej, kako će lijepo biti putovati nazad u Koprivnicu kroz sniježni Gorski kotar.

ROĐENDAN I NAVIJAČI

Čestitke za rođendan Antoniji Oremović // Foto Ivo Čičin-MašanskerPrije početka utakmice član Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d . Anđelko Stričević predao je buket cvijeća Antoniji Oremović, mali znak pažnje uz rođendan. Oremović je uzvrtila zadnjim golom u utakmici za Podravku Vegetu (22:31).

Veselje // Foto Ivo Čičin-MašanskerKoprivničke rukometašice bodrili su za vrijeme cijele utakmice Kronikusi i Podravci, njih toliko koliko ih je stalo u kombić, koji se usprskos snijegu uputio put Rijeke. Ako je ikad trebao navijački dekor za Podravku Vegetu, onda je to bilo sada u Rijeci. Pogođen je bitan tajming.

Ne treba ni govoriti da su koprivnički navijači dominirali, jer 650 gledatelja ipak je došlo vidjeti kako stoji stanje stvari. Vjerojatno su bili razočarani porazom nakon 12 pobjeda, ali nemaju razloga za žalost. Zamet je ove sezone odlično uzletio, svaka mu čast, ali Podravka Vegeta i bez Mirande Tatari druga je dimnazija hrvatskoga rukometa.

Veselje // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa kraju zavladalo je istinsko, iskreno veselje: Podravka Vegeta osvojila je naslov jesenskih prvakinja i s olakšanjem čeka vikend i dva susreta EHF Kupa pobjednica kupova u Koprivnici sa Zvezdom iz Zvenigoroda. Koprivničanke će se morati dobro potući s Podmoskovljankama. I opet veseliti, nadamo se.

UTAKMICA 13. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ZAMET – PODRAVKA VEGETA 23:31 (11:17)

RIJEKA – Sportski centar Zamet. Gledatelja: 650. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba iz Zadra). Nadzornik HRS-a: Milan Emanović (Sesvete).

ZAMET: Strukar (6+1), Šegota (1+0); Paurević, Plahinek 1, Karlić, Jerčinović, Židek, Miočinović 3, Milošević 3, Toto, Bunić 2, Bukvić 2, Mičijević 5, Rajič 5, Masnić, Gugić 2(2). TRENERICA: Adrijana Prosenjak.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (14+2), Milenković (-+0); Čović 5, Nikšić 3, S. Šenvald, Živković 1, Džono 4, Nemaškalo 4(2), Dragišić, Vidak 3, Oremović 1, Maljak, Trifunović 3(2), Elez 7. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Zamet 5(2), Podravka Vegeta 6(4).

ISKLJUČENJA: Zamet10 minuta (Jerčinović, Miočinović, Milošević, Mičijević, Gugić), Podravka Vegeta 8 minuta (Nikšić, Živković, Nemaškalo, Dragišić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).

Zamet - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker