Podravka Vegeta - FTC, Ivana Dežić // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta i FTC igrali su pravu europsku utakmicu u 3. kolu Bepova memorijala. Mađarske prvakinje imale su više snage i bolje su koristile prigode i pobijedile 26:20 (14:15). Tako je FTC ove godine zauzeo 1. mjesto sa 6 bodova, Podravka Vegeta za druga sa 4, na trećem Krim Mercator s jednim bodom, kao i Iuventa Michalovce na 4. mjestu.

Snaga FTC-a bila je znana: Hornyak, Pena, Szucsanszki i realizatorica sedmeraca Szekerczes udarna su snaga, a vratarski tandem Szikora, Tomašević zadnja čvrsta obrana pred njihovim golom.

S druge strane Podravki Vegeti kapa dolje do zemlje kako su odigrale 1. poluvrijeme i bile u vodstvu 15:14. U tom dijelu ”ukazala” se Ivana Dežić, ljevoruka desna vanjska igračica, koja je u 1. poluvremenu utrpala osam komada, od toga sedam iz igre, jedan iz sedmerca.

Podravka Vegeta - FTC, Ivana Kapitanović // Foto Robert ŠoštarićMilenković je stala na gol samo u početku, ali tri mjeseca bez golmanske aktivnosti ostavila su traga, na gol je stala tek pred tri dana, najednom se našla iza novih igračica, iza obrane koja još treba doradu. Sasvim novi osjećaj. No, zato je Kapitanović već u 1. poluvremenu obranila sedam lopti.

U drugom poluvremenu nestalo je snage, ideje, koncentracije, a rezultat toga je bilo svega pet zabijenih golova (Nikšić, Dežić, Šenvald, Milošević i Nemaškalo po 1). Mađarski stroj je koristio slabosti u domaćoj obrani i znao pokupiti darovane lopte. Međutim, nisu ni Mađarice zabile puno golova zahvaljujući Ivani Kapitanović, koja je u drugom dijelu imala još devet obrana, ukupno 16. To je, recimo, broj obrana koji se u Ligi prvakinja očekuje manje-više od svake golmanice.

No, na rezultat je istodobno utjecalo i to što je, nakon 4 +1 sedmerac obrane Szikore u 1. poluvremenu, Katarina Tomašević dodala 8+2 sedmerca. Puno, bez obzira što su je često izravno pogađale lopte upućene od Podravkinih igračica. FTC je bio bolji, ali Podravka Vegeta opet se sjajno nosila s jednim od najboljih europskih klubova. Ne zaboravimo da je FTC osvojio mađarsko prvenstvo ispred Györa i bacio ga u kvalifikacije za Ligu prvakinja.

Podravka Vegeta - FTC, Selena Milošević // Foto Robert ŠoštarićPodravka Vegeta u petak putuje u Skoplje, gdje će igrati na turniru europske elite, a u grupi je s Vardarom i Leipzigom. Opet ispit spremnosti, a i provjera forme koja raste iz dana u dan. Tjedan dana iza toga u Ljubljani će igrati na Kandijinom memorijalu, gdje će biti i europski prvak Budućnost. Pozivi za četiri inozemna turnira svojevrsna su potvrda priznatog rejtinga i kvalitete, ma u kojem sastavu ekipa igrala.

No, igrama na Bepovu turniru aktualne igračice dale su velik doprinos proslavi 60-e obljetnice kluba i ženskog rukometa u Koprivnici. A nakon tri turnira i ukupno 10 pripremnih utakmica u manje od mjesec dana samo se može s radošću konstatirati napredak ekipe od koje se može i ponešto ugodno očekivati.

Oprezno, ali s optimizmom idemo dalje.

DRUGA UTAKMICA 3.KOLA 10. BEPOVA MEMORIJALA

PODRAVKA VEGETA – FTC RAIL CARGO HUNGARIA 20:26 (15:14)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 300. Suci: Igor Hunjadi i Mario Zečević (oba Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (16+0), Milenković (0+0); Nikšić 1, Dežić 9(8), Šenvald 1, Krsnik, Milošević 3, Džono, Nemaškalo 3, Petika, Dragišić, Vidak (-), Franković 3. TRENER: Goran Mrđen.

FTC: Szikora (4+1), Tomašević 9(2); Zacsik, Cifra, Szarka 1, Schatzl 1, Szucsanszki 3, Szekeres, Meszaros 1, Kovacsisz, Lukacs 2, Pena 5, Hornyak 7, Szekerczes 5(4), Szamoransky 1. TRENER: Gabor Elek.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(1), FTC 4(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Milošević, Džono, Nemaškalo), FTC 14 ninuta (Szekeres,2+2+2, diskv. u 57′, Meszaros 2+2, Szucsanszki, Kovacsicz)

IGRAČICA UTAKMICE: Katarina Tomašević (FTC).