Održana je konferencija za medije u SD Gimnazije Fran Galović uoči otvaranja 15. Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo. Turnir je na rasporedu u petak i subotu 27. i 28. kolovoza, a u goste stižu elitni europski klubovi, Krim Mercator, mađarski prvak FTC Rail Cargo Hungaria i Siófok KC.

Konferenciji su prisustvovali trener Neven Hrupec te igračice Larissa Kalaus, Sara Šenvald, Bojana Milić, Dzyiana Ilyna, Bianca Maria Bazaliu i Iryna Stelmakh. Ekipa se naporno priprema za početak nove sezone, a ovaj će turnir biti odlična uvertira novim izazovima u Ligi prvakinja te domaćem prvenstvu. O svojim dojmovima i atmosferi na početku je nekoliko riječi rekla kapetanica Larissa Kalaus.

Osjećaji su pozitivni i sve se veselimo prvim utakmicama na domaćem terenu. Željne smo dokazivanja i pred navijačima i veliki je plus da će nas moći popratiti. Vjerujem da ekipa može puno i da ima još puno prostora za napredak što ćemo pokazati već na ovom turniru – rekla je Kalaus.

Dobro poznato ime Sara Šenvald također se vratila u redove Podravka Vegete, a povratak ju veseli kao i novi izazovi.

Veseli me da možemo biti domaćin vrlo jakom i kvalitetnom turniru i naravno da ćemo napokon igrati pred domaćim navijačima. Dobra je stvar da ćemo nakon jednog teškog pripremnog razdoblja odigrati još kvalitetnih utakmica kao uvod onome što nas čeka u Ligi prvakinja – rekla je Šenvald.

Bojana Milić je posebno sretna što će prvi puta zaigrati u ovoj dvorani.

Raduje me dolazak ovog turnira, na domaćem terenu pred našom publikom i veselim se što ću imati prilike osjetiti atmosferu koju stvara publika u ovoj dvorani i za koju sam čula sve najljepše – rekla je Bojana Milić.

Dzyiana Ilyna je zadovoljna atmosferom i treninzima i također se veseli prvim utakmicama, a složile su se s njom i Bianca Maria Bazaliu te Iryna Stelmakh.

Čekamo da počne, ne samo turnir nego i prve službene utakmice. Za mene je sve novo, novi klub i nove emocije. Izrazito sam optimistična ne samo za turnir nego i ono što dolazi poslije – rekla je Bianca Maria Bazaliu.

Moram reći da sam sretna što sam ovdje i da očekujem odličnu borbu – zaključila je kružna napadačica Iryna Stelmakh.

Trener Neven Hrupec istaknuo je nekoliko informacija vezano uz ekipe koje dolaze te iskazao zadovoljstvo jačinom ovogodišnjeg turnira.

Već kad smo krenuli s pripremom turnira bio sam izrazito sretan što će turnir biti od takve kvalitete. Događaju se neke lijepe stvari, osim što je to 15. jubilarni turnir, dvorana će također nositi ime trenera Josipa Samaržije Bepa. Velika nam je čast i izazov i dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolji turnir. Naglasak u ovom trenutku nije na rezultatu, cure dobro rade i zaslužile su da se pokažu pred koprivničkom publikom. Dvorana nažalost ne može biti puna, ali već je velika stvar da će publika moći prisustvovati i uživati u vrhunskom rukometu – rekao je trener Neven Hrupec. 

Krim ove godine ima velike ambicije doći do Final Foura, a FTC sa sličnim ambicijama i uz to je aktualni mađarski prvak. Tu je i Siofok, ekipa koja je među tri najbolje u Mađarskoj. Odigrali smo s Krimom i Siofokom jako dobre pripremne utakmice i vjerujemo da će i turnir biti odličan – rekao je trener Neven Hrupec.

Ovaj je turnir tradicija kojom se klub prisjeća velikog imena i legendarnog trenera Josipa Samaržije Bepa, bez čijih temelja ne bi bilo rukometa kakvog poznajemo danas u Koprivnici, a i šire.

Utakmice će se odigravati prema sljedećem rasporedu:

PETAK, 27.8.2021.

18:00 sati   FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – RK KRIM MERCATOR

20:00 sati   RK PODRAVKA VEGETA – SIÓFOK KC

SUBOTA, 28.8.2021.

17:00 sati UTAKMICA ZA 3.- 4. mjesto

19:00 sati UTAKMICA ZA 1.- 2. mjesto

Za ovaj turnir će biti plasirano 400 ulaznica za prvi dan i 400 ulaznica za drugi dan turnira. Ulaznice ćete moći preuzeti isključivo u petak od 10-13 sati ispred klupskih prostorija. Ono što se mora naglasiti je da će ulazak u dvoranu biti moguć isključivo uz EU digitalnu potvrdu te ulaznicu i to isključivo domaćim navijačima prema naputku stožera.

Potvrdu mogu dobiti:

  • Osobe koje su preboljele Covid-19. EU digitalna Covid potvrda vrijedi 180 dana od pozitivnog testa
  • Negativni PCR test. EU digitalna Covid potvrda vrijedi 72 sata od negativnog nalaza
  • Negativni antigenski test. EU digitalna Covid potvrda vrijedi 48 sati od negativnog nalaza
  • EU Covid potvrda se može zatražiti preko sustava e-građani , u poslovnicama HZZO-a, u ljekarni ukoliko je ispunjen jedan od uvjeta za dobivanje EU digitalne Covid potvrde

Ulaz u dvoranu bit će kroz glavni ulaz u zgradu Gimnazije Fran Galović gdje će se provjeravati covid potvrde i ulaznice, a svi navijači ići će na pokretnu tribinu. Potrebno je imati maske pri ulasku i za vrijeme boravka u dvorani te se pridržavati svih epidemioloških mjera.

Foto: Ivan Brkić