Maja Kožnjak u skoku postiže gol // Foto s utakmice Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrPodravka Vegeta i Trešnjevka utakmicu 15. kola 1. HRL odigrale su u petak za miran i slobodan vikned. Podravka Vegeta očekivano je pobijedila rivalke iz Zagreba s 38:22 (21:10). Gledatelji nisu ”umirali” od ljepote igre, ali zamalo jesu od hladnoće u dvorani.

S malo povišenom temperaturom na klupi Podravke Vegete samo je sjedila Miranda Tatari, trener Neven Hrupec odmarao je i Anitu Gaće, a bolesnu Saru Šenvald u sastavu je zamijenila Nikolina Tvorić. U igru nije ulazila ni Ivana Jelčić, od 41. minute Martu Žderić odmijenila je Ivana Kapitanović.

Marta Žderić se izdužilaGlavnu ulogu preuzela je Maja Kožnjak i odigrala je vrlo dobro na mjestu razigravačice i strijelca, pruživši gledateljima i zadovoljstvo sa svojim ”frfuljcima”, čud(es)nim i neočekivanim kretanjem lopte kao u ping-pongu.

Uz Maju Kožnjak vrlo dobro su odigrale Nikica Pušić-Koroljević i Vesna Milanović-Litre. Ivana Petković je zaigrala u 1. poluvremenu i dijelu drugog na desnom krilu, zabila u svakom po tri gola, ukupno šest, a poslije je tu ulogu preuzela Ivana Dragišić.

Kod Trešnjevka u igru nije ulazila Ana Zovko. Jelena Kajfeš sa šest i Jelena Blažek s tri gola bile su glavni strijelci Trešnjevke, uz Natašu Miletić, s također tri gola, ali do 46. minute, kada je zbog ozljede napustila igru. U 2. poluvremenu na golu Trešnjevke Nela Žužić skinula je nekoliko ”zicera”, obranila ukupno devet lopti, a najviše ju je ”trenirala” Iva Pongrac, kojoj ovoga puta baš i nije išlo iz kontri i sa crte.

Vesna  Milanović Litre postiže jedan od svojih šest golovaU idućem kolu Podravka Vegeta igra u Varaždinu s Kokom, a sve utakmice 15. kola igraju se u subotu, 4. veljače, osim utakmice Zeline i Lokomotive, jer obje ekipe nastupaju u Europi u Challenge kupu. Lokomotiva u nedjelju igra u Beogradu sa Crvenom zvezdom, a Zelina će odigrati dvije utakmice u Zelini, u subotu i nedjelju, a suparnik u 1/8 finala je četvrtoplasirana poljska ekipa AZS Politechnika Koszalin. Želimo im ulazak u četvrtzavršnicu.

UTAKMICA 15. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – TREŠNJEVKA 38:22 (21:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci Saša Brkić i Zvjezdan Utješinović, nadzornik HRS-a Ivica Prpić (svi Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (8+0), Jelčić (-), Kapitanović (3+1); Čović 2, Kožnjak 8, Pongrac 1, Petković 6, Tvorić, Gaće, Damnjanović 1, Milanović Litre 6, Dragišić 2, Havić 3, Tatari, Horvat 3, Pušić-Koroljević 5. TRENER: Neven Hrupec.

TREŠNJEVKA: Jug (1+1), Žužić (9+-), Golubić (-); Zovko, Mihovilović 1(1), Borković 2, Perović 2, Sabljak 2(1), Miletić 3, Blažek 3, Kajfeš 6, Grebenar, Vugec 2, Stojanov 1. TRENER: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(0), Trešnjevka 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Petković, Milanović Litre, Havić po 2), Trešnjevka 0 minuta.

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).