Ilustracija // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 2. kolu 2. HRL sjever za žene Podravka Lino i Đakovo odigrali su u Koprivnici neriješeno 24:24 (11:13). Podravka Lino izgubila je bod u zadnjim minutama utakmice. Iako je u 2. poluvremenu gubila i s 11:17, ipak je uspjela izravnati na 17:17 i povesti s 20:18. Nakon 21:21 Koprivničanke su povele i 24:11, a onda je Đakovo zabilo tri gola za redom, od koji zadnji iz deveterca. Suci su dosudili 10 minuta isključenja Podravki Lino, a čak 20 minuta Đakovu.

TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Kao što je već napisano u uvodnom dijelu izvještaja sa subotnje utakmice koja je odigrana u koprivničkoj sportskoj dvorani, utakmica je završena neriješenim rezultatom, koji je možda i najpravedniji ishod s obzirom na prikazanu igru. Bila je to utakmica s mnogo grešaka s obje strane, a pobjeda je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Igračice Đakova veći su dio utakmice imale inicijativu i rezultatsku premoć koju smo tek u drugom dijelu utakmice uspjeli stići i prestići, međutim nije bilo dovoljno koncentracije i strpljivosti da je privedemo kraju i osvojimo oba boda.

Tokom cijele utakmice naša obrana je bila uspavana, golmani nesigurni, pa su i one lopte koje bi dodirnule istodobno utjerale u naš gol. Napad je, istina, stvarao prigode, koje, nažalost, nismo pretvarali u pogotke. I ta činjenici postaje već zabrinjavajuća, i pod hitno moramo nešto poduzeti, jer nam se prečesto događa da bodove gubimo upravo zbog promašenih zicera.
U subotnjoj utakmici dvije raspoložene igračice su bile premalo da bi dobili utakmicu, a izjednačujući gol ponovno smo dobili iz izvođenja deveterca nakon završetka utakmice, što je u jednu ruku i nedostatak sportske sreće, jer ne zabija se gol u samo rašlje baš prečesto.

Veliki problem nam je što je ekipa od prošle godine pretrpjela brojne promjene u igračkom kadru. U odnosu na prošlu sezonu napustile su nas Mateja Oremović, Zagorščak, Krmpotić, Pejak, Široki – ozlijeđena, Antonija Oremović prešla u 1. ekipu, Papac je već duže vrijeme odsutna s terena. Faktički ostali smo bez cijele prošlogodišnje početne postave i naprosto nemamo dovoljno igračica koje bi pokrile rupe koje su nastale odlascima tih igračica. Još jedan problem je i činjenica da smo premladi i preneiskusni, što nas često dovodi do brzopletosti i grešaka. Premladi smo da bi se znali nositi s greškama i doći do pobjede,ali sve je ovo svojevrsna škola za moje igračice, koja ih može dovesti do toga da svakim danom budu sve bolje, naravno ako izvuku pouku iz svake greške koje smo napravili. I na kraju, zaključak je, da u ovoj ligi moramo ići strpljivo korak po korak.

UTAKMICA 2. KOLA 2. HRL ZA ŽENE SJEVER

PODRAVKA LINO – ĐAKOVO 24:24 (11:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Deni Marčinković (Bjelovar) i Hrvoje Žunec (Slatina). Nadzornik HRS-a: Tomislav Bjelopera (Bjelovar).

PODRAVKA LINO: Šafar, Markanović, Borac; Ljubić, Karlovčan 3, Šaško, Franjkić, L. Šenvald 1, Hmelina 8(4), Horvat 1, T. Petika 6, Alvir, Pavlović 2, Mikulčić, Mrđen 3. TRENERICA: Snježana Petika.

ĐAKOVO: Tokić; Beljan, Dubravac 2, Barić 2, Čurić, Klemen 1, Goluža, Zim 7, Humbal 2, Mihalina 1, Marija Matasović 1, Maja Matasović 8. TRENER: Đino Grgić.

SEDMERCI: Podravka Lino 5(4), Đakovo 1(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 10 minuta (Karlovčan 2+2, Hiorvat, T. Petika, Pavlović po 2), Đakovo 20 minuta (Marija Matasović 2+2+2, diskv. 44′, Humbal ii Maja Matasović 2+2, Barić, Klemen, Zim po 2).