Djevojčice Samobora i PodravkeTRENERI SURADNICI // Nenad Smiljanec

FOTO // Dražen Pevač

Djevojčice Podravke 4 (rođene 2006. i mlađe) u SD Gimnazije Fran Galović u Koprivnici odigrale su u nedjelju prijateljski turnir. Na turniru su, svaka s dvije ekipe, nastupile djevojčice Podravke 4 i djevojčice Samobora, koje su u njihovoj regionalnoj ligi jedne od vodećih, tik uz rame Lokomotivi i Sesvetama.

S obzirom na to da je Podravka 4 na dan ranije odigranom turniru 8. kruga RLRS ostvarila plasman za odlazak na Završnicu državnog prvenstva u Umagu, ovaj turnir odlično im je poslužio za upoznavanje režima odigravanja utakmica na samoj Završnici, gdje se u tri dana igraju dvije utakmice dnevno.

U prvoj utakmici turnira ekipa Podravke 1 nastavila je s odličnom igrom od prethodnog dana te ekipi Samobora 2 nije dozvolila da se približi golu i već u prvom poluvremenu imala rezultat visokih 10:0, koji su na kraju pretvoreni u lijepu pobjedu od 16:3.

Djevojčice Samobora i PodravkeDruga utakmica između Podravke 2 i Samobora 1 kao da je bila preslika prve, ali ovoga puta u korist djevojčica iz Samobora koje su pobijedile s 15:4. Drugu utakmicu djevojčice Podravke 2 igrale su s ekipom Samobora 2. U utakmici koja je bila rezultatski vrlo prevrtljiva više želje i hrabrosti pokazale su domaće djevojčice i pobijedile su s 10:8.

Posljednju utakmicu turnira odigrale su djevojčice Podravke 1 i Samobora 1 u kojoj se ekipa Podravke 1 pokazala kao bolja. Od početka utakmice domaće djevojčice igrale su pokretljivu i čvrstu obranu što im omogućava mirnoću napada, pa su vodilr s visokih 6:0. Na poluvremenu su zadržale razliku na 9:3, da bi utakmica na kraju završila s lijepih 16:10 za Podravku 1.

Podravkine djeavojčiceUz lijepu igru i pobjede veseli spoznaja da igranje četiri utakmice u dva dana (što ih čeka na Završnici) djevojčice Podravke 4 nije umorilo. No, bez obzira na uspješan vikend djevojčice Podravke 4 ne smiju se opustiti, već još motiviranije i žešće trenirati, jer ih Završnica čeka za 17 dana, gdje o pobjedniku i dobroj igri odlučuje puno različitih faktora.

Rezultati utakmica

Podravka 1 – Samobor 2 16:3 (10:0)

Podravka 2 – Samobor 1 4:15 (1:7)

Podravka 2 – Samobor 2 10:8 (4:4)

Podravka 1 . Samobor 1 16:10 (9:3)

Djevojčice Samobora i Podravke