Podravka 4 mala

Djevojčice Podravke 4 su ovog vikenda u ŠSD Osnovne škole Vladimir Nazor u Pisarovini odigrale treći krug Međužupanijske lige Zagrebačke županije za djevojčice ”A” s djevojčicama ŽRK Karlovac i ŽRK Jamnica iz Pisarovine.

Prva utakmica odigrana je s Karlovcem Karlovca i završila je rezultatom 16 : 21 (poluvrijeme 10 : 13). Djevojčice Podravke 4 ušle su u utakmicu što ”pospane” od puta i ranog ustajanja što od nedopustivo hladne dvorane. Prvih sedam minuta igraju bez ikakve agresivnosti i dozvoljavaju protivnicama da postižu lagane golove te već u petoj minuti djevojčice iz Karlovca vode 4:1. Laganim ”buđenjem” i dizanjem radne temperature Podravkine djevojčice sustižu Karlovčanke i u devetoj minuti dolaze u vodstvo 6 : 5 koje do poluvremena održavaju do završnih 13 : 10 s koliko odlaze na odmor. Nastavak utakmice ne donosi gotovo nikakvu promjenu u igri Podravkašica, ali dovoljno da se razlika povećava do 19 : 13 te utakmica uz puno muke završava s konačnih 21 : 16priopćio nam je tijek prve utakmice trener Nenad Smiljanec.

U drugoj utakmici djevojčice iz Koprivnice su pokazale puno više htijenja i želje za igrom. Takvim pristupom i slabim protivnikom ostvaruje se visoka pobjeda 20 : 4, poluvrijeme 12 : 0 nad ekipom Jamnice iz Pisarovine. Bez obzira na slabost protivnica djevojčice zaslužuju pohvalu jer je visoka pobjeda ostvarena u za njima potpuno nepoznatim novim taktičkim zadacima koje su odradile s visokim stupnjem koncentracije i želje za novim učenjemzaključio je trener Nenad Smiljanec.

Rezultati utakmica:

Karlovac – Podravka 16 : 21 (10 : 13)

Podravka – Jamnica 20 : 4 (12 : 0)

Foto: Dražen Cvelber

Tekst: Nenad Smiljanec