Matea Oremović (18) u skoku, lijevo Balatinec (17) // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Protekli vikend bio je vrlo ispunjen i što je vrlo bitno uspješan za igračice Podravke Lino. Iz tri susreta osvojen je maksimalni broj bodova. Redom: subota je bila rezervirana za odigravanje 4. kola 2. HRL sjever, suparnice su bile igračice našeg susjednog grada Đurđevca. Pobjeda 29:24, poluvrijeme 17:11.

Utakmicu smo otvarili furioznom igrom. Od samog početka uspostavili smo svoj tempo. Odličnom igrom u obrani iz koje smo razvijali kontre i polukontre rezultiralo je u 7. minuti utakmice stanjem na semaforu od 6:0 za nas. Rezultat smo iz minute u minute dali i u jednom trenutku on iznosi +10 za nas (17:10). A onda je uslijedilo opuštanje. Igračice su vjerojatno pomislile da je utakmica završena, a Đurđevac se predao.

No, približile su se Đurđevčanke na 21:19. Međutim mi smo opet podgli brzinu na ”veći broj okretaja” i serijom 4-0 rezultat je opet vraćen na 25:19. Utakmica je do kraja protekla u opuštajućem ritmu.
Iako smo u sezonu ušli bez rezultatskog pritiska zbog činjenice da je ekipa pretrpjela drastične igračke promjene, zadovoljna sam što to do sada izgleda dobro (osim naravno znamo koje utakmice!), iz četiri utakmice imamo šest bodova, a mlade igračice stječu iskustvo za budućnost. Imali smo peh da nam se na utakmici ozlijedila Hmelina, a uz već duže bolesnu Pejak prostor za rotaciju bekova nam je vrlo sužen. Nakon, ne baš lijepih prvih prognoza, danas smo dobili informaciju da se radi o samo malo jačem udarcu u meniskus i Hmelina nam se vraća nakon 10 dana ponovo na parket.

UTAKMICA 4. KOLA 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – ĐURĐEVAC 29:24 (17:11)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. Suci: Silvio Mucko (Varaždin) i Luka Šipoš (Trnovec). Nadzornik HRS-a: Dragan Hajtić (Bjelovar).
PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić; Alvir 1, Benotić, Hmelina, L. Pavlović 6, L. Šenvald, Papac 2, Horvat 1, Zagorščak 3, Karlovčan, Mrđen 7, M. Oremović 5(2), Ljubić, A. Oremović 4(1), Široki. TRENERICA: Snježana Petika.
ĐURĐEVAC: Čeljaj, Vuk; Šanteković 2, Šandrovčan 1, Čilić 11(5), I. Pavlović 4, Cestar, Klasan 2, Balatinec, Markač, Kovač 1, Smesnik, Ferenčić 1, Radman 2. TRENERICA: Sanja Šandrovčan.
SEDMERCI: Podravka Lino 4(3), Đurđevac 8(5).
ISKLJUČENJA: Podravka Lino 8 minuta (Alvir 2+2, Papac i M. Oremović po 2), Đurđevac 8 minuta (Cestar 2+2, Kovač i Ferenčić po 2).

Skok Horvat (9), u pozadini Cestar (14) // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine