Rukometašice Podravka Vegete danas su na domaćem terenu u ŠSD Josip Samaržija-Bepo odigrale treće kolo EHF Lige prvakinja protiv CSM Bucuresti. Pred ispunjenim tribinama u sjajnoj su atmosferi minimalno poražene 28:29.

Početno vodstvo na utakmici pripalo je gošćama kada u 35. sekundi iz sedmerca zabija Emilie Hegh Arntzen, da bi do poravnanja (1:1) došlo u 4. minuti kada svoj prvi pogodak na utakmici postiže Matea Pletikosić. Zatim je uslijedila igra gol za gol, a CSM Bucuresti je prvu značajniju prednost stekao nakon 14. minute kada postižu četiri pogotka te odlaze na +4 (5:9). Podravkašice predvođene Katarinom Pandžom koja je kontinuirano prijetila s vanjske pozicije ubrzo smanjuju prednost te je rezultat u 20. minuti 7:9. Probleme je na crti stvarala Crina Elena Pintea koju su rukometašice trenera Ivice Obrvana pokušavale zaustaviti, dok je sjajnu večer između vratnica u prvom dijelu ponovno imala Lucija Bešen. U prvom dijelu sutkinje su dodijelile pet sedmeraca gošćama, a Podravkašicama dva. Nakon prvih 30 minuta, semafor je pokazivao 10:14.

Na početku drugog dijela nešto otvorenija igra s obje strane pa je u prvih pet minuta palo čak šest pogodaka – tri sa obje strane. Priliku je na golu dobila i Antonia Tucaković koja je upisala nekoliko važnih obrana te zaustavila i sedmerac u 43. minuti. Rumunjke su nastavile s čvrstom igrom u obrani i napadu, a brzim protokom lopte održavale su prednost od tri do četiri pogotka. Sredinom drugog dijela Podravkašice imaju čak dvije igračice manje te je rezultat 19:23. Neovisno o tome, nošene glasnom podrškom publike, rukometašice Podravka Vegete nisu posustajale pa je, nakon odličnog prodora Katarine Pandže, u 51. minuti 22:24. Brzom kontrom u istoj minuti Andrea Šimara smanjuje na samo -1 (23:24). Vraćaju se gošće na +3, ali predaje nije bilo. S tri pogotka zaredom, dva Andree Šimare te jednim Katarine Pandže, rezultat je 27:27 u 57. minuti. Nakon toga, sedmerac za gošće nakon kojeg postižu još jedan gol te odlaze na 27:29, što rukometašice Podravke Vegete do kraja smanjuju na konačnih 28:29. Europska pobjeda je ponovno izmakla za dlaku.

Najefikasnija u redovima naše ekipe bile su Andrea Šimara i Matea Pletikosić sa osam pogodaka, dok su kod gošći najviše postigle Cristina Georgiana Neagu i Monika Kobylinska, svaka po šest. Na treningu dan prije utakmice nažalost došlo je do ozljede Josipe Mamić koja je morala propustiti današnju utakmicu.

Pobjeda je našim rukometašicama izmakla za dlaku, a svoje dojmove su na press konferenciji održanoj nakon utakmice otkrili trener Ivica Obrvan i igračica Matea Pletikosić

– Nakon ovakve utakmice protiv jedne ekipe koja je sastavljena kakva je, sličan, odnosno, isti ishod kao i u prvom kolu protiv slične ekipe. Ja mogu samo čestitati, ne samo na rezultatu, već čestitati i na prikazanome na terenu na čelu s Mateom koja je večeras bila presjajna. Mislim da smo usprkos minus rezultatu na poluvremenu, u drugom pokazali karakter, malo po malo borili se, stizali, imali priliku čak i da izjednačimo u jednom trenutku. Sad, tu se isprepliću razičiti detalji, naš klub je naravno razvojni. Ovo što su djevojke u ove dvije utakmice napravile je jedno malo, neću reći čudo, već ostvarenje usprkos porazu. Svi ovi koji su nas večeras bodrili, ali s pravom bodrili uz jedan dio onih koji ne znaju ništa o kodeksu navijanja, znaju da je to neravnopravna utakmica. Bili smo vrlo blizu i trebaju svi biti sretni i ponosni na borbu koju te djevojke pružaju. Ja sam sretan kada ih vidim na treningu kako radimo i s čime se mučimo. Da smo imali malo kvalitetniju rotaciju koja bi možda zadržala neke faze igre u egalima, bilo bi možda još i bolje. Ali kada znate da imamo i puno neiskusnih djevojaka na klupi pa im dati šansu te da to ode u još jedan veći rezultatski minus, ne bi bilo dobro niti za njih, niti za klub. Večeras je odigrana utakmica s jednim užim rosterom čim definitivno ne mogu biti zadovoljan i jako sam nesretan, kao čovjek koji je u vrhunskom rukometu bezbroj godina, na viskoj razini kao igrač i trener. Ne mogu biti sretan kada vidim ovakvo suđenje, jednako nisam bio zadovoljan niti u Erdu protiv Ferencvaroša. Nije u redu da se na takav način i u ovakvim okolnostima odigrava jedna takva utakmica. To nikako ne znači da tražim uzroke ovog poraza od jednog gola, nego ne sviđa mi se jer i ja isto nešto, kao trener s klupe, znam pročitati što se događa na terenu. Dozvoljam da sam sebi kažem da večeras suđenjem nisam zadovoljan. Valjda to smijem kazati kao trener. Još jednom čestitam svojim igračicama na borbenosti. Nisam od onih koji će čestitati na minimalnim porazima, ali na igri i zalaganju svakako mogu – rekao je trener Ivica Obrvan.

Ivica Obrvan/Foto: Ivan Brkić

Odličnu utakmicu odigrala je Matea Pletikosić, koja je bila jedna od predvodnica ekipe.

– Na kraju mislim da moj odličan nastup nije ni bitan. Meni je samo žao što smo opet izgubile ovakvu utakmicu, jedan razlike. Sigurno da je to teško podnijeti i nastaviti u novi tjedan kada znate da ste bili tu u svakom trenutku utakmice pa se dogode takve nekakve stvari. Iskreno mislim da nam u nekim trenucima nedostaje malo iskustva, ali imam osjećaj da to iz utakmice u utakmicu ide na bolje. Mogu samo čestitati svim svojim suigračicama i mogu reći da sam jako sretna i ponosna jer smo velika ekipa i držimo se zajedno. Uvijek podupiremo jedna drugu u svemu, tako da mislim da je ovo dobar put za nastavak u sljedeće utakmice – zaključila je Matea.

Matea Pletikosić/Foto: Ivan Brkić

PODRAVKA VEGETA – CSM BUCURESTI 28:29 (10:14)

Podravka Vegeta: Tucaković, Bešen; Kragulj (2), Vuković, K. Pandža (6), Birtić (1), Kosovac, Ćurić, Pletikosić (8), Brkić, Šenvald, Vuljak, Šimara (8), A. Pandža (2), Prkačin (1).

Trener: Ivica Obrvan.

CSM Bucuresti: Goncalves Dias Moreschi, Eriksson, Hosu; Mihai, Arntzen (5), Grijseels, Neagu (6), Smits (1), Friis (3), Omoregie (4), Maxim, Dindiligan, Jensen Østergaard (4), Kobylinska (6), Pásztor, Pintea.

Trenerica: Iulia Vasilica Curea.