Ana Nikšić i Božica Palčić na presici // Foto Ivo Čičin-MašanskerDosadašnje desno krilo Váca iz Mađarske Ana Nikšić, ljevorka rukometašica, visoka 168 centimetara, koja je početkom svibnja u Budimpešti potpisala jednogodišnji ugovor s RK Podravkom, predstavila se na klupskoj konferenciji za novinstvo. Ana Nikšić rođena je u Džakarti u Indoneziji (otac diplomat) 29. lipnja 1989. godine. Dosad je igrala u Vácu i Alcoi u Mađarskoj te u zagrebačkoj Lokomotivi, kamo je došla iz Sesveta.

Prema ranijoj izjavi Gorana Mrđena, na taj način će se Ivana Dragišić moći potpuno preorijentirati na određenu ulogu na desnoj vanjskoj poziciji. No, o popuni prve ekipe mlađim igračicama, na prijedlog trenera Gorana Mrđena i direktorice i jedinog člana Uprave Božice Palčić, suglasnost na izbor stručnjaka dat će uskoro Nadzorni odbor.

Na konferenciji za novinstvo Božica Palčić uvodno je objasnila stav kluba oko angažiranja Ane Nikšić:

– Izuzetno smo zadovoljni što je pristala doći u Podravku. S Anom smo bili u kontaktu odmah iza Nove godine i dogovorili smo se vrlo brzo, jer je želja bila obostrana. Nadam se da će Ana biti zadovoljna boravkom u našem klubu. Ukoliko svojim igrama opravda naše povjerenje, pokaže se dobrom, voljela bih da ostane i dulje kod nas. Nadam se također da će Ana svojim igrama pridonijeti ostvarenju naših sportskih ciljeva koje smo postavili za iduću sezonu.

Anu je opisala kao jako dobru i dragu osobu, koja je bila na usluzi klubu kad su bile u pitanju neke potrebe, kao i njezin otac, koji je i dioničar RK Podravke.

Ana Nikšić // Foto Ivo Čičin-Mašansker

ANA NIKŠIĆ: OSVOJIT ĆEMO I KUP I PRVENSTVO

– Kako je u Džakarti – razbili su novinari malu Aninu tremu, a aludirali su na mjesto njenog rođenja.

– Ha, ja sam tamo bila samo prvu godinu iza rođenja, tata je bio u diplomaciji. Ali odgovor na pitanje je: na slikama je Džakarta jako lijepa, voljela bih posjetiti Bali, ali…

– Pa kad osvojite kup i prvenstvo, onda od premija…

– Haha, da, da!

– Zašto Podravka?

– Mislim da svaka djevojčica koja krene igrati rukomet ima san igrati za najbolji klub u Hrvatskoj. To je Podravka bila i kad sam bila dijete, treniram 12 godina, a Podravka je 11 bila prva. To je bio moj san i, jednostavno, kad sam dobila poziv nije mi bilo teško odlučiti se, a imala sam želju pokazati se u najtrofejnijem klubu u Hrvatskoj.

Poznaje većinu Podravkinih igračica, ali nije igrala utakmice s njima.

– U klub se vraćaju Miranda Tatari i Kristina Elez, uz postojeće igračice i vaš udio – što mislite o predstojećoj sezoni, hoćete li nadvladati Lokomotivu?

– Uvjerena sam u to. Ako će se svaka od nas boriti kako treba onda sto posto to nije u pitanju. Osvojit ćemo i kup i prvenstvo. No, super, sviđa mi se kad su barem dva kluba rivali, kad se bore za naslove, bar će biti zanimljivo, Nije jednostavno, ali baš to budi želju za pobjedom.

BOŽICA PALČIĆ: AKO SE POKAŽE DOBROM, NEMA RAZLOGA DA NE BUDE I REPREZENTATIVKA

– Reprezentativne ambicije?

– Svaka igračica ih ima. Ne zamaram se pretjerano time. Pokazat ću najbolje što mogu i što znam, a drugi će odlučiti.

Božica Palčić je nadopunila ovu skromnost:

– Mislim da je dobro što se Ana vratila u Hrvatsku i u hrvatski klub, jer je i Europsko prvenstvo u Hrvatskoj. Tako će biti u fokusu izborniku hrvatske reprezentacije, moći će je bolje popratiti i ne vidim razloga da Ana ne bude dio te reprezentacije ako to svojim igrama zasluži. Daleko od očiju, daleko od srca. U Hrvatskoj će biti bolje popraćena i to je jedan od razloga zašto se vratila.

O MLAĐIM IGRAČICAMA TEK SLIJEDI ODLUKA

Ne zna se još tko će biti konkurentica na poziciji desnog krila u klubu. Sigurno jedna od igračica iz sadašnjeg sastava ili podmlatka. Ugovore imaju Jukić, Kapitanović, Milenković, Nemaškalo, Nikšić, Džono, Čović, Tatari, Elez, Živković, Trifunović, Dragišić. No, prošle sezone dres prve ekipe oblačilo je 25 igračica (vidi pod rubrikom: O klubu, Povijest – https://www.rk-podravka.hr/o-klubu/povijest.html), pa ima prostora za sve.

– Svejedno je tko će biti konkurencija, važno je i bitno da to bude zdrava konkurencija, jer onda je to i prava konkurencija – dodala je Palčić

Sutra, u petak, bit će predstavljena Kristina Elez, Podravkino dijete na povratku u klub u kojem se afirmirala.