Ana Samaržija i Miranda TatariPodravka Vegeta treći ovosezonski pehar osvojila je na najdražem turniru, turniru posvećenom bivšem treneru Josipu Samaržiji Bepu, treneru koji je postavio temelje modernog rukometa u Koprivnici i s kojim je Podravka postizala velike uspjehe.

Ove godine 10 je godina kako Bepe nema, ali je turnir, koji organizira RK Podravka, dobro utemeljen i pravo je mjesto za sjećanje na ljude, ali i djevojke koje je uveo u sport, a one njemu i Koprivnici vratile velikim uspjesima, popele se i na europski tron, a niz su godina ne samo najbolje u Hrvatskoj, već su i važan faktor u europskom rukometu.

Ljudmila Bodnjeva i Leo Samaržija // snimio Robert ŠoštarićPehar Mirandi Tatari u svečanom dijelu turnira predala je Bepova supruga Ana Samaržija, nakon što je na početku svečanosti primila cvijeće od predsjednika kluba Krunoslava Bešvira.

Lidija Horvat i Jasmina Stričević // snimio Robert ŠoštarićU dodjeli priznanja sudjelovao je i sin pokojnog Bepa, Leo Samaržija, koji je predao pehare kapetanicama ekipa Krim Mercatora za osvojeno drugo mjesto, Hypa za osvojeno treće mjesto i Metalurga za četvrto. Nastao je mali zastoj kod dodjele pehara Hypu, jer djevojke nisu shvatile da su za gol ”kraće” od Krima, a s istim brojem bodova i međusobnim neriješenim rezultatom.

U pojedinačnim nagradama prevladao je Krim Mercator. Naime, Andrea Penezić najbolji je strijelac turnira, s ukupno 22 gola.

Jelena Grubišić i Jasmina Stričević // snimio Robert ŠoštarićNajbolju igračicu i najbolju vratarku turnira tradicionalno biraju treneri, pa je bez konkurencije izabrana Jelena Grubišić s fantastičnih 57 obrana.

Najboljom igračicom, pod dojmom zadnje utakmice, kada je jedno vrijeme gotovo sama držala ”u šahu” Hypo sa serijom prekrasnih golova, a ukupno 12, proglašena je Lidija Horvat. Već smo u izvještaju spomenuli da je 12 golova od 15 pokušaja, što je 80 posto! Njima je nagrade predala članica Upravnog odbora RK Podravke Jasmina Stričević.

Andrea Penezić i Jasmina Stričević // snimio Robert ŠoštarićTako je završio dobar turnir, s, nažalost, malo gledatelja. Neke druge manifestacije tog dana u Koprivnici hvalit će se posjetom. No, i rukomet je ponudio hrvatsko i navijestio renesansu koprivničkog ženskog rukometa. Već za manje od mjesec dana počinje Liga prvakinja, a već u četvrtak i hrvatsko prvenstvo. Dolaze Sesvete. Pa da vidimo kako to ide s domaćim ekipama.