Žana Čović, Neven Hrupec i Andrea Čović // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa press konferenciji uoči utakmice 2. kola B grupe Lige prvakinja Podravka Vegeta – Krim Mercator, uz trenera Nevena Hrupeca bile su i dvije mlade igračice Podravke Vegete, Andrea i Žana Čović. Nisu bile slučajno.

– Nisu slučajno. To su dvije djevojke koje su aspolutno zaslužile, pred kojima je po mojem sudu dobra budućnost, ako nastave marljivo raditi. Od njih se u idućoj utakmici i onim daljnjima puno očekuje i mogu se na njih osloniti – kaže Neven Hrupec.

– Zato je dobro da se predstave javnosti – nastavio je Hrupec – od koje očekujemo za njih podršku i one su element dugotrajne budućnosti kluba. Zato su ovdje pred najvažnijom utakmicom ove sezone.

ANDREA ČOVIĆ: MLADA SMO EKIPA, BIT ĆE OD NAS NEŠTO

Andrea Čović do ove sezone bila je na 17 utakmica Lige prvakinja, i postigla je šest golova. S ova tri iz Mađarske povećala je brojku na 9.

Andrea Čović // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Ekipa nam je odlična, ja vjerujem u nas, u trenera, u sve u vodstvu ekipe. To je bila moja prva utakmica sa Györm i po mojem mišljenju bilo je jako dobro. Obrana je bila odlična, trudile smo se i dale smo svoj maksimum. Presudna je bila njihova golmanica Haraldsen, njihova šira klupa, rotirali su u drugom poluvremenu malo više, a mi ipak ne možemo igrati u istom ritmu 60 minuta sa sedam igračica. Mi smo mlada ekipa i očekujem da će od nas za nekoliko godina nešto biti – rekla je drugi pivot Podravke Vegete Andrea Čović.

ŽANA ČOVIĆ: KRIM IMA ISKUSNIJE IGRAČICE, MI IMAMO PUBLIKU

S tri svoja prva gola prvi nastup u Ligi prvakinja obilježila je i Žana Čović.

– Nemam što puno reći. To mi je bila prva utakmica u Ligi prvakinja. Bilo je jako teško, postojala je i trema, ali vjerovala sam u nas. Dobro treniramo. Kad je počela utakmica i kad sam ušla na teren sve je bilo zaboravljeno i mislim da se vidjelo da smo dale sve od sebe.

– Jesi li se u Podravki dobro snašla?

Žana Čović // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Da, dobro sam se snašla, s tim da skoro sve cure znam, a većina ih je iz Dalmacije. S nekima sam i u reprezentaciji, tako da za mene to nije bila velika promjena. Jedino – novi trener, mora se s njim sve ”uštimati”, ali i to je sve dobro prošlo, pa se nadam da će biti sve bolje. Treba malo više vremena da treneri osjete igračice i igračice trenera, da međusobno naučimo kako funkcioniramo. To je najbitnije. A što se tiče treninga, trening kao trening, svaki treba odraditi sto posto. O tome nema nikakvih drugih razgovora.

– Što će ti značiti igranje velike utakmice doma, pred punom dvoranom, pred puno navijača?

– Mislim da će nam to dosta značiti, pogotovo ako ih puno dođe, bit će nam osmi igrač. Krim ima kvalitenu ekipu, ima 16 igračica koje su kvalitetom iste, starije su i imaju veće iskustvo u Ligi prvakinja. Mi imamo sedam igračica, ostale su mlađe, pa će nam puno značiti što igramo doma.

Mlade razmišljaju pozitivno, bez ograda, s dužnim respektom, ali bez straha. Zato su one tajno oružje u svim taktikama. Klupskim dugoročnim i trenerskim kratkoročnim, kako vole reći treneri i sportaši: od utakmice do utakmice.