Početak utakmice u Sesvetama // Foto Ivo Čičin-MašanskerDogovor je htio da se važna četvrtfinalna utakmica Hrvatskoga kupa između Sesveta Agroproteinke i Podravke Vegete igra četiri dana nakon prvenstvene utakmice tih dviju ekipa, a na datum koji svijetu služi za prvotravanjske cake (znate ono o žnjirancima: cipela ti je razvezana…). No, ekipama neće biti ništa smiješno, ulog je vrlo ozbiljan, jer pobjednik ulazi u društvo Zameta, Lokomotive i Umaga, koji su već izborili pravo na završni turnir u Umagu od 15. do 17. svibnja. Svejedno treba paziti da se ne stane i ne popikne na prvoprilski ”razvezani žnjiranac”.

Podravka Vegeta je kvalitetnija ekipa, to je nedvojbeno pokazala prvenstvena utakmica u subotu. Ali Podravka Vegeta tu svoju kvalitetu može pokazati samo ako od početka ima cilj (pobjedu) u glavama. Ponovi li se prvo poluvrijeme od subote bit će suviše uzrujavanja. S jedne strane na klupi Podravke Vegete, jer se ne ostvaruje zamišljeno, ne ispunjavaju se zadaci, a s druge strane suparnikova klupa dobiva polet, pa kad se snage na parketu donekle izjednače, onda nastaje opća nervoza, u kojoj nitko nije pošteđen teških riječi, koje frcaju u svim pravcima.

Podravka Vegeta ima jače adute. Milenković je na golu bila u vrhunskom izdanju, a nekoliko golova primljenih s distance idu na dušu i nepokretnoj obrani, bolje reći obrani koja ne čita suparnice i ne drži se pravila kretanja, preuzimanja i izlaženja u prvom trenutku. Trener Mrđen je skoro promukao vičući što se treba raditi u obrani, a to nakon devet mjeseci zajedničkog vježbanja curama ne bi trebalo biti strano.

I u napadu je bilo pogađanja mreže iza gola, ”oprobavanja” čvrstoće sesvetskih ”golštangi”, a to je još jedan podataka i dodatak koji za sigurniju igru treba popraviti, koncentraciju.

Krila i pivoti (igračice crte) manje-više su ispunile zadatak u napadu (Čović, Nikšić i Džono po tri gola), a druga igračica utakmice iza Milenković bila je Ekatarina Nemaškalo (8/6), brza i konkretna (promašeni sedmerac ćemo oprostiti). Elez se pribrala nakon početnog lutanja i zabila sedam golova, od kapetanice očekujemo uvijek više, a također uvijek očekujemo da Živković puca više, ima tko će dodati loptu. Daleko od dosadašnjih izdanja je Marijeta Vidak. Ne treba zanemariti činjenicu na koju su struka i novinari upozoravali od početka ove sezone: Podravka Vegeta nema dovoljno vanjskih igračica. Pogotovo sada kada se zbog ozljeda više ne može računati ni na Tatari, ni na Trifunović, pa su u nekim utakmicama na te poziije uskakale Džono i Čović.

Podravkina klupa u Sesvetama // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Kod Sesveta Agroproteinke upečatljivo su igrale brza u kontrama Nika Miletić (šest golova), vanjska Valentina Blažević (6/3) i nemilosrdena iz vanjske pozicije Dejana Milosavljević. Uz Petru Stopić to su najopasnije igračice suparnika u srijedu. Golmanice Tea Pijević i Gabrijela Bešen dosta lopti obranile su na poznavanje i ”čitanje” suparnica.

Evo, takav je raspored snaga uoči odlučujuće utakmice za ulazak u kup-završnicu.
Igra se u sportskoj dvorani sesvetske gimnazije s početkom u 18,30 sati. Utakmicu sude Siniša Bošnjak i Željko Herceg, obojica iz Varaždina, nadzornik HRS-a je Vladimir Sokol također iz Varaždina.

Nakon kup utakmice u srijedu 8. travnja u 21. kolu 1. HRL Podravka Vegeta gostuje u Zelini, koja je u ovom prvenstvu plasirana visoko, na trećem mjestu, tri boda iza Zameta, ali s tri boda ispred Lokomotive, koja je potpuno pala i definitivno izgubila izglede za obranu prošlosezonskog naslova prvakinja.

1. Podravka  Vegeta                    20   19   1   0   649:431   39

2. Zamet                                      20   18   0   2   579:433   36

3. Zelina                                      20   16   1   3   559:448   33

4. Lokomotiva                             20   14   2   4   565:407   30

5. Sesvete Agroproteinka           20   12   1   7   593:506   25

Prvu utakmicu u proljeće kod kuće Podravka Vegeta igrat će tek 11. travnja s Trešnjevkom, nakon toga sa Zrinskim u Čakovcu i s Kokom u Koprivnici. U travnju se treba odigrati i zadnji krug Regionalne lige u Crnoj Gori u Podgorici.

U svibnju predzadnja utakmica u prvenstvu je u Splitu, a u zadnjem kolu u Koprivnicu dolazi Zamet, nakon što prethodno odigra u Rijeci utakmicu s Lokomotivom.

Karte su za Podravku Vegetu dobro podijeljene sa značajnim izgledima da na završnicu Kupa otputuje kao novi prvak Hrvatske.