images-REPREZENTACIJA-2IvanaKapitanovic-594x446U punom jeku su pripreme juniorske ženske rukometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo, što će se od 28. lipnja do 13. srpnja održati u Hrvatskoj, u Koprivnici, Čakovcu, Zagrebu i Dugom Selu. U Koprivnici će se u početnoj fazi od 28. lipnja do 5. srpnja igrati utakmice C skupine u kojoj su Mađarska, Francuska, Švedska, Japan, DR Kongo i Portugal.

Nakon toga u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici igrat će se i utakmice osmine (7. srpnja) i četvrtzavršnice (9. srpnja), za plasman od 5. do 8. mjesta (11. i 13. srpnja) i sve polufinalne (11. srpnja), utakmica za 3. mjesto i finale (13. srpnja).
Hrvatska u prednatjecanju nastupa u skupini A u Dugom Selu zajedno s Norveškom, Češkom, Korejom, Urugvajem i Kazahstanom.147 140427 Match schedule after-draw 1

IZBORNIK NEVEN HRUPEC POZVAO 20 IGRAČICA

U nedjelju je završen prvi dio priprema juniorki što je održan u Umagu (od 8. do 15. lipnja). Od 18. do 23. lipnja održavaju se završne pripreme, a 26. lipnja juniorke se uključuju u raspored događanja na Svjetskom prvenstvu.

Izbornik Neven Hrupec, s trenericom Renatom Hodak i trenerom vratarki Goranom Trajkovskim na te pripreme pozvao je 20 igračica, među kojima su i dvije iz Podravke, Ivana Kapitanović i Ivana Dragišić te igračice na posudbi Ana Marija Maljak i Larisa Kalaus.

POPIS REPREZENTATIVKI

Ivana Kapitanović i Ivana Dragišić (Podravka), Gabrijela Bešen, Dejana Milosavljević, Valentina Blažević, Tara Bezjak (Sesvete), Željana Stojak (Ljubuški), Elena Halili, Ines Domjan, Ana Marija Maljak, Ivana Dežić, Larisa Kalaus (Koka), Paula Posavec, Nikolina Zadravec (Zrinski), Ana Debelić (Lokomotiva), Ella Bukvić, Ćamila Mićijević (Zamet), Marija Borković (Trešnjevka), Katarina Pavlović (Zelina) i Josipa Mamić (Dugo Selo).

KADETSKA REPREZENTACIJA // PRIPREME ZA SVJETSKO PRVENSTVO U MAKEDONIJI

Izbornik kadetske žćenske rukometne reprezentacije Hrvatske Branko Šebek s pomoćnicima Vesnom Miletić i Valterom Vuletom priprema reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo, što će se održati u Makedoniji od 20. srpnja do 3. kolovoza. Hrvatska je smješetna u skupinu D s Portugalom, Crnom Gorom, Angolom, Kinom i Francuskom i igrat će u Ohridu.

Na pripreme, što će se održati od 27. lipnja do 3. srpnja u Ghetaldus kampu u Zadru pozvana je 21 igračica. Iz Podravke to su Ana Krmpotić, Ena Zagorščak, Sara Šenvald te igračica na posudbi Dora Kalaus. Ostale reprezentativke su: Lucija Bešen, Doris Vlajsović i Iva Galetić (Sesvete), Magdalena Ečimović (Split), Iva Šebalj i Andrea Pavković (Dugo Selo 55), Rea Jelenović (Zamet), Ana Vlašić i Bernarda Čalušić (Lokomotiva), Ana Marija Boras i Andrea Klarić (Dalmatinka), Jelena Kovačić (Koka), Anita Azinović (Zrinski, Mostar), Marija Ljubičić i Anđela Zelić (Vranjic), Ana Perković (Osijek) i Stella Posavec (Zrinski, Čakovec).

U Zadru će biti obavljeno testiranje, nakon čega će izbornik odrediti igračice za završne pripreme.