Milanović Litre i Čović s desna u prvom planu // Foto Bazeni CerinePod geslom brže, više, jače, 50-ak djece i mladih obilježilo je Hrvatski olimpijski dan na Gradskim bazenima Cerine. U obilježavanje ovog sportskog dana uključili su se klubovi i udruge koji marljivo treniraju cijele godine na Gradskim bazenima. Posjetitelji su imali priliku vidjeti prikaz rada Male sportske škole od najmlađe skupine “Bebe – ribe”, pa sve do skupine predškolaraca i školaraca, prikaz plivačkih tehnika Plivačkog kluba Cerine, plivačkih disciplina Ronilačkog kluba DŠV Šoderica, plivanje i ronjenje monoperajom, i prikaz ronjenja Ronilačkog kluba Plavi Koprivnica.

Održano je i natjecanje u plivanju u svim disciplinama (50 m), u kojem je sudjelovao Plivački klub Cerine.
Osim što su se građani besplatno kupali u vremenu od 17 do 19 sati, uživali su u bogatom programu te su imali priliku družiti se i slikati s hrvatskom olimpijkom Vesnom Milanović Litre i njenom suigračicom iz Podravke Vegete Andreom Čović.
Cilj ove priredbe bio je poticanje djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom, promicanje vrijednosti olimpizma te poticanje građana i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima, kao i razvijanje svijesti o ulozi sporta u službi društva te edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.
(Prema ww.koprivnica.net)