Linice se natječu u kadetskim prvenstvima // Foto Robert ŠoštarićKako na našoj stranici pratimo i nastupe kadetkinje evo nekoliko crtica o 1. HMKRL (Hrvatska mlađe-kadetska rukometna liga), na kojoj pravo nastupa imaju igračice rođene 1996. godine i mlađe. Liga je podijeljena na tri regije: sjever (broji 11 klubova), zapad (broji 14 klubova) i jug (broji 8 klubova).

Utakmice se igraju 2×20 minuta, a natjecanje je turnirsko. Svaki turnir organizira se u drugom gradu, a na turniru sudjeluju 4 ekipe. Ukupno se igraju četiri utakmice, a svaka ekipa po dvije.

Prvoplasirane ekipe stječu pravo sudjelovanja na završnici državnog prvenstva i to srazmjerno broju ekipa po regijama: sjever četiri ekipe, zapad pet i jug tro. Termin završnice planiran je za kraj ožujka 2012. godine, a mjesto će biti kasnije odabrano na osnovi natječaja.

Na 1. krugu (turniru) 1. HMKRL-e, koji je odigran je u Dardi sudjelovale su ekipe Vukovara, Đurđevca, Podravke i domaćina Darde.

Rezultati Podravke već su objavljeni, ali ih ponavljamo: Podravka – Darda 32:14 (17:3), Vukovar – Podravka 10:27 (3:14) i Podravka – Đurđevac 26:4 (16:1).

Sastav Podravke: Krmpotić, Ti. Krnjak, Široki, Polančec, Sabolić, Ta. Krnjak, Gložinić, D. Kalaus, L. Kalaus, Zagorščak, Vuk, Dušak, Pejak, Maljak, Oremović. Trener je Branko Krajačić.

Uvjerljive su bile mlađe kadetkinje Podravke na otvaranju 1. HMKRL-e. Na turniru 1. kruga doslovce su pomele svoje vršnjakinje i potvrdile da žele zadržati naslov prvaka u Koprivnici. Slijedeći krug igra se već ovog vikenda, u nedjelju 20. studenoga, a domaćin je ekipa ŽRK Bjelovar.

Ostali rezultat naći će se u glasniku HRS-a.