Čvrsta utakmica u zagrebačkoj dvorani Doma sportova u 11. kolu 1. HRL za žene ipak je prevagnula na stranu domaćina i Podravka Vegeta se u Koprivnicu vraća s prvom izgubljenom prvenstvenom utakmicom protiv najvećeg sportskog rivala zagrebačke Lokomotive uz rezultat 24:22, poluvrijeme 13:12. Danas u sastavu nisu bile Petika Tena i Jovana Risović koja je završila u bolnici, a u popodnevnim je satima puštena na kućnu njegu. Koliko je dosad davala za ekipu vidjeli ste u dosadašnjim europskim utakmicama, a ova, prilično zahtjeva, danas joj nije bila suđena. Bez obzira na to krenule su cure optimistično u Zagreb s velikom vjerom da ih na ovom putu ništa neće zaustaviti. Ipak sreća danas nije bila na njihovoj strani, a domaća ekipa dobro se držala uz najefikasniju Larissu Kalaus koja je postigla čak 10 pogodaka.

Foto: Ivan Brkić

Već u prvim minutama rukometašice Podravka Vegete čvrsto su ušle u utakmicu stoga ne čudi veliki broj isključenja koji je prilično išao na ruku domaćoj ekipi. Iako su u prvim minutama rukometašice Podravka Vegete držale vodstvo i u 18. minuti imaju lijepu prednost na 4:7, nakon dva vezana pogotka Holešove iz kontre trener Lokomotive pozvao je time out. Kratki je predah rezultirao s nizom od 3 pogotka za Lokomotivu uz raspoložene Kalaus i Posavec,a domaća je ekipa u 20′ lakim pogocima došla do izjednačenja. Iako se igra Šoštarićevih odabranica vrtila na liniji uz iznuđivanje sedmeraca i isključenja koja su dosuđivana u intenzivnijem kontaktu, njihova je motivacija prilično rasla prema kraju poluvremena pa naše cure ne dolaze u vodstvo ni do kraja poluvremena, a Lokomotiva zadovoljno odlazi na odmor uz +1(13:12).

Foto: Ivan Brkić

Lošije se otvorilo i drugo poluvrijeme kada Lokomotiva do 35′ odlazi prvi puta na +3 nakon što je raspoložena Ćurić obranila sedmerac. Individualnim akcijama pokušale su nešto napraviti Ikhneva i Chigirinova, a nešto je i prošlo no sve to bilo je nedovoljno jer domaća ekipa odlazi na +4. Od 41′ minute kreću naše cure hvatati priključak uz pogotke Chigirinove pa Debelić i Ikhneve, a 15′ prije kraja ove drame semafor je rekao (20:19). Kad se činilo da bi utakmica mogla biti riješena i isključenja su uzela svoj danak pa je od 51. minute s crvenim kartonom na tribini završila Selena Milošević. Saračevićeve cure gube tlo pod nogama, a rasplet situacije na terenu ne ide im na ruku, stativa na sedmercu, loša reakcija s krila i izgubljena kontra, a nekoliko minuta prije kraja suci ipak ne reagiraju na prekršaje dva puta zaredom, kada se još nudila prilika za preokret. Jesu li cure podbacile ili je nakupljeni umor i ritam europskih utakmica došao na naplatu ne možemo znati, ali jedno je sigurno utakmica je ovo koja se igrala u takvom ”umornom” trenutku. Zadovoljna Lokomotiva do kraja utakmice slavila je uz prednost od +2 i rezultat 24:22. Svoj komentar dao je i trener Zlatko Saračević koji daje odgovor na pitanje gdje je zapelo, a nešo će tek otkrivati u daljnjim analizama.

Odigrali smo jako lošu utakmicu, a utakmica u kojoj promašiš 5 sedmeraca i napraviš 7-8 gluposti ne možeš očekivati pobjedu. Nedopustivo je odigrati tako lošu utakmicu u ovako bitnom trenutku, ovo je jedno od naših najgorih izdanja. Treba ovo izanalizirati i vidjeti zbog čega toliki grč i strah i gdje smo pogriješili – kazao je trener i složio se kako je danas nedostajala i Risović koja je završila u bolnici no ekipa joj želi što brže ozdravljenje i okreće se novim izazovima.

Utakmica je ovo koja se igrala s gotovo tri tjedna zakašnjenja, a dotada je Podravka nanizala čak 4 europske utakmice i teška gostovanja uz dva prvenstvena ogleda, a ovo je treći. Žal za ovim nesretnim danom ostaje, a jedina nada je dići glavu gore jer već u subotu slijedi put u Španjolsku na utakmicu 5. kola EHF Kupa. Ništa nije gotovo, a uzvrat u Koprivnici mogao bi biti jednako težak i papren za obje ekipe.

Foto: Ivan Brkić

Zahvalimo se na kraju i navijačima koji nisu gubili vjeru do zadnjih minuta te su punog srca navijali za naše cure.

Tužni smo zbog poraza, ali i dalje ćemo ostati uz cure i davati im podršku u svim narednim susretima.

Zagreb, Dom sportova. Gledatelja 400. Suci: Dalibor Jurinović iz Zadra i Marko Mrvica iz Biograda na moru. Delegat HRS-a : Vladimir Sokol (Topličice)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković(6), Ećimović (2); Zadravec, Turk , Holešova 2, Karlovčan, Jandrašić, Milošević, Džono , Milosavljević 5, Franušić, Chigirinova 6, Ikhneva 4, Debelić 5, Yezhykava 1.

TRENER: Zlatko Saračević

LOKOMOTIVA: Pijević (12+2), Ćurić 2; Boras 1, Posavec P. 3, Kaselj, Šenvald, Posavec, S. 7, Vojnović, Kalaus 10, Čivljak, Ćurić, Zeba, Plahinek, Glavan 3, Prkačin

TRENER: Nenad Šoštarić

SEDMERCI:Podravka Vegeta 10(5) , Lokomotiva 10(9)

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 4min (Šenvald, Glavan), Podravka Vegeta 12 min (Milošević 2+2+2, ,Debelić,Yezhykava 2+2)

CRVENI KARTON: Milošević (51′ – treće isključenje).