Pouzdane: Penezić i Tatari // Foto Robert ŠoštarićHrvatska žensla rukometna reprezentacija poražena je i u drugom prijateljskom susretu u Crnoj Gori. Nakon sinoćnjeg dobrog nastupa, Hrvatska danas nisu odigrala na potrebnoj razini, pa je izgubila s neugodnih 25:35. Izbornik Vladimir Canjuga dao je veću prigodu rukometašicama iz tzv. drugog plana, no one to, očito, nisu iskoristile.

– Prvo poluvrijeme igrali smo u najjačoj postavi i unatoč čak 12 tehničkih grešaka odigrali smo dobro. Poveli smo 4:2, a zatim napravili čak pet uzastopnih grešaka, djevojke su očito još spavale. Crna Gora nam odlazi na 7:4 i održava tih tri razlike do kraja poluvremena – rekao je za medije izbornik – Drugi dio smo odigrali katastrofalno u obrani, a o igri u napadu najviše govori podatak da nam je Radičević zabila 13 golova, od čega čak 11 iz kontri, dakle kao rezultat naših napadačkih grešaka. Tošković, koja mijenja Bulatović, zabila nam je 5 golova izvana, bez da smo uopće izašli na nju. Ne mogu biti zadovoljan, reprezentativke su ovo očito shvatile kao trening utakmicu, pristup je bio bez volje i želje, a upravo ovakve utakmice služe stvaranju pobjedničkog menitaliteta. To je već duže vrijeme boljka ženske reprezentacije i to se mora mijenjati. Kad ne igra naša prva postava Penezić, Horvat, Franić i Tatari, mi izgledamo kao izgubljeni. Razočaran sam pristupom rukometašica koje su ušle s klupe. Ovo im je bila prigoda da se dokažu, no ispalo je da nemamo širinu. Crna Gora je također drugi dio igrala s drugom postavom, ali za razliku od njih koje su grizle, naše su reprezentativke utakmicu odrađivale. Imamo još 10 dana priprema, moramo to izmijeniti jer u Brazilu takav pristup neće proći.

(Iz priopćenja HRS-a)

Toliko izbornik. Vrijeme eksperimenata očito je prošlo, prva utakmica na SP je za 13 dana. Što se tiče Podravkinih igračica u reprezentaciji, Horvat opet efikasna – pet golova.

ZATVORENA PRIPREMNA UTAKMICA ZA SP

CRNA GORA – HRVATSKA 35:25 (18:15)

BAR – Gradska dvorana. Zatvorena utakmica, bez gledatelja. Suci: Peres i Coen (Izrael).

CRNA GORA: M. Vukčević, Barjaktarević, Milenković, Radović, S. Vukčević 1, Jovanović 5, Miljanić, Radičević 13, Đokić, A. Bulatović 1, Savić, Popović, Tošković 5, Nikčević, Lazović, K. Bulatović 3, Božović 4, Knežević 3. IZBORNIK: Dragan Adžić.

HRVATSKA: Grubišić (5+0), Žderić (3+1), Jelčić; Kiridžić 1, Jovetić 3, Tatari 3, Šerić, Petković, Gaće 1, Pušić-Koroljević 1, Horvat 5, Franić 2, Penezić 7, Lovrić 1, Zebić, Milanović Litre, Ježić, Džono 1. IZBORNIK: Vladimir Canjuga

SEDMERCI: Crna Gora 2(1), Hrvatska 1(0).

ISKLJUČENJA: Crna Gora 10 minuta (Bulatović 2+2, Jovanović, Radičević, Knežević po 2), Hrvatska 6 minuta (Šerić, Pušić-Koroljević, Ježić po 2).