Györ - FTC // snimila Brigitta Sidó www.ftckezilabda.huDirektorica RK Podravke Božica Palčić i trener Neven Hrupec u nedjelju su otputovali u Mađarsku i pogledali u Györu Görbitz, Lunde Haraldsen, Loke, Lekić, Pálinger i ostalo društvo iz Györi Audi ETO, u utakmici s budimpeštanskim FTC-om Rail Cargo Hungaria. Pobijedio je Györ 37:20 (22:9).

– Velika nam je bila radost i čast što smo svoju slobodnu nedjelju mogli odraditi na kvalitetan i svrsishodan način. S obzirom na to da smo prvenstvenu utakmicu sa Sesvetama Agroproteinkom odigrali u petak, a znajući da se u Mađarskoj igra derbi prvenstva (Györ – FTC), najavili smo se našim sportskim prijateljima iz Györa da ćemo doći pogledati utakmicu uživo – rekao nam je trener Podravke Vegete Neven Hrupec.

Za znalce evo i sastava – Györi Audi ETO KC: Pálinger, Radičević 4, Hornyák 2, Görbicz 9(3), Amorim 4, Vérten, Löke 6, Orbán 6, Planéta, Tóth, Kovacsics 2, Schatzl 1, Lekić 3, Palkó. Trener: Csaba Konkoly.

FTC Rail Cargo Hungaria: Abramovich, Kovacsicz 7, Tomori, Szucsánszki 4(1), Szádvári 2, Szamoránsky, Cifra 1, Pastrovics, Such, Zsivkovics 2(2), Dajka 2, Deáki, Szarka 2. Trner: Gábor Elek.

– Nakon saznanja o našem dolasku prvi ljudi Györa nisu krili zadovoljstvo i dočekali su nas s oduševljenjem te nam osigurali VIP ulaznice u njihovoj svečanoj loži i zakazali sastanak sa čelnim ljudima i njihovim novim predsjednikom Ernö Kelecséyiom odmah nakon utakmice. Na sastanku, koji je pripremljen u VIP salonu, prisutan je bio i predsjednik sportske agencije Concept Sports Ltd iz Budimpešte Matias Farkas. Sastanak je potrajao skoro sat vremena i bio je izuzetno konstruktivan, a osim tema vezanih uz natjecanja i marketing u Ligi prvakinja bilo je klasičnih rukometnih tema vezanih uz klubove i igračice koje u njima nastupaju tijekom ove sezone te produbljivanje i jačanje međusobnih odnosa između naša dva kluba – kaže Hrupec.

Bilo je i drugih korisnih susreta.

– Nakon utakmice susreli smo se s mnogim trenerima, a između ostalih popričali smo i s novim izbornikom Mađarske i bivšim trenerom Larvika Karl Erik Bohnom koji je, moram priznati, iznenađujuće dobro upoznat s rezultatima Podravke u pripremnom razdoblju. Odmah prigodom susreta čestitao nam je na osvojena tri turnira i poželio nam sreće u Ligi prvakinja, ali i konstatirao da baš nismo imali previše sreće u ždrijebu te da je njegovo mišljenje da će nam se u grupi pridružiti jaki Viborg.

Nažalost vrijeme našeg izaslanstva nije dozvolilo više druženja pa je Hrupec bio dobro iskritiziran od strane stručnog komentatora prijenosa utakmice Gyorgy Pappa (kojeg smo osobno upoznali na turniru u Ërdu).

– Videći Podravkin auto ispred, kružio je oko dvorane dobrih pola sata da nas pronađe, ali, nažalost, krenuo je s ekipom TV za Budimpeštu, a da nismo uspjeli ni kavu popiti. No, nije kraj: pozvali smo ih sve u našu Koprivnicu i obećali druženje prvom prigodom kad nam to obaveze budu dozvoljavale – zaključio je trener Hrupec.