Olimpijski festivalOko tisuću djece iz nižih razreda koprivničkih osnovnih škola pridružilo se u petak proslavi Dana grada sudjelovanjem na Olimpijskom festivalu osnovnih škola. Riječ je o jednoj od najmasovnijih priredbi povodom koprivničkog rođendana. Natjecanje je u organizaciji Društva naša djeca iz Koprivnice održano u Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica, a učenice i učenici natjecali su se u trčanju, štafeti, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, nogometu (dječaci) i graničaru (djevojčice).

Suorganizatori su bili Zajednica sportskih udruga Koprivnice, Obrtnička i Srednja škola te Gimnazija Frana Galovića, a podršku su dali Grad Koprivnica, Podravka i Bogadi grafika. Osim malih sportaša, olimpijada je okupila i najbolje izvođače kulturnih programa iz svih škola, uključujući i COOR Podravsko sunce.
Olimpijski festivalMedalje su najuspješnijima dodijelili koprivnički sportaši Mario Gregurina, Mateas Delić, Dario Melnjak i Hrvoje Plazanić (Slaven Belupo), Dina Havić i Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta), Sandro i Filip Frankol (Hrvački klub Podravka), Željka Orehovec, Ana Jambrović i Helena Bolić (Kuglački klub Podravka).
U konkurenciji djece iz prvih razreda najuspješnija je bila OŠ Antuna Nemčića Gostovinskoga, kod drugih i četvrtih razreda OŠ Braće Radić, dok je u uzrastu trećih razreda pobjeda pripala učenicima OŠ Đure Estera.
Djeci iz COOR Podravsko sunce, koja su se također natjecala sa svojim vršnjacima, naknadno će biti uručena nagrada za fair-play.

Tekst www.koprivnica.net

Slike: www.koprivnica.net