Djevojčice Podravke 4 su u subotu 16. ožujka 2019. odigrale u GŠSD Ljudevita Modeca u  Križevcima zaostali 5. krug MŽRL za djevojčice ”A” rođene 2006. / 2007. godište. U Križevcima su se sastale s ekipama RK Laurus iz Velike Ludine i ŽRK Moslavina iz Kutine. Djevojčice su u obje utakmice ostvarile pobjede, uz lijepu igru o obje utakmice.

U prvoj utakmici protiv RK Laurusa, Podravkine djevojčice su već od samog početka pokazale da su motivirano ušle u utakmicu.  Osim početnih 0 : 1 i 1 : 1, do kraja poluvremena čvrstom obranom zatvaraju puteve ka svome golu. Istovremeno lijepom, raznovrsnom i brzom igrom na punu zonu te polukontrama postižu pogotke, tako da su djevojčice iz Laurusa tek u zadnjoj minuti prvog poluvremena postigle svoj drugi pogodak. Na poluvrijeme odlaze s rezultatom 10 : 2. U drugom poluvremenu dekoncentracijom u obrani dobivaju lagane golove dok u napadu brzopletošću i pojedinim nerezonskim šutem dozvoljavaju protivničkim djevojčicama da ublaže poraz te utakmica završava rezultatom 19 : 9 za Podravkine djevojčice.

U drugu utakmicu djevojčice Podravke ulaze lijepim vodstvom od 4 : 1 i kada se očekivalo da će se ponoviti prvo poluvrijeme prethodne utakmice nastupa ponovno dekoncentracija, brzopletost i nerezonski šutevi te uz vrlo duge napade djevojčice iz Kutine do kraja poluvremena uspijevaju doći na minimalni zaostatak od jednog gola te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 7 : 6 za Koprivničanke. Drugo poluvrijeme donosi jednu drugu sliku na terenu. Koprivničanke počinju igrati koncentrirano, disciplinirano s puno međusobnog dogovora te prebacuju u šestu brzinu, što im u petoj minuti nastavka donosi prednost od 11 : 7. Od tog trenutka su igrale doslovno iz gušta! Počele su se ”igrati” rukometa. Takvim pristupom i igrom oduševljavaju svoju vjernu publiku, koja je i ovoga puta tijekom cijele utakmice glasno bodrila naše djevojčice, a djevojčicama iz Kutine dozvoljavaju da do kraja utakmice postignu svega dva pogotka, dok one istovremeno završavaju s 15 golova u protivničkoj mreži, što dovodi do konačnog rezultata 22 : 8.

Rezultati utakmica:

Laurus – Podravka 9 : 19 (2 : 10)

Podravka – Moslavina 22 : 8 (7 : 6)

Foto: Dražen Cvelber, Dražen Pevač

Tekst: Nenad Smiljanec