TRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Trening Podravke 3 // Arhiva RK PodravkeDanas (u nedjelju 23. ožujka) u koprivničkoj sportskoj dvorni gimnazije Frana Galovića odigran je prijateljski turnir djevojčica godišta 2000 i mlađih, na kojem su nam gošće bile ekipa Koke iz Varaždina i Zrinskog iz Čakovca. Nama je ovakav turnir bio važan, jer se uklapa u program priprema za završnicu prvenstva Hrvatske, što se igra u Poreču od 10. do 13. travnja, pa ovim putem zahvaljujemo gostujućim ekipama što su nam izašle ususret.

Sve tri odigrane utakmice bile su zanimljive i borbene te pokazale da u svakoj ekipi postoje potencijali na koje u budućnosti treba računati. Manji broj gledatelja, uglavnom roditelja, moglo je uživati u igri svojih ljubimica, bodriti ih i pljeskom nagrađivati za uspješne akcije. No, štŠteta da je ukupnu sliku pokvarila neobuzdanost gledatelja (roditelja ?) iz Varaždina, čija je nepotrebna vulgarnost pred djecom naišla na opće neodobravanje ostalih pristojnih gledatelja, a takvim su neprimjerenim ponašanjem krnjili ugled uglednog nama prijateljskog kluba.

Igrom svojih igračica u cjelini sam zadovoljna, ali ima nekoliko elemenata koje još moramo ispraviti. Tu prije svega mislim na igru u obrani, koju treba učiniti pokretljivijom i gušćom, popravak realizacije (naročito realiziranje ”zicera”), a u organiziranom napadu uigrane varijante zahtijevaju dodatno ”brušenje”. Vjerujem da smo to u stanju popraviti u idućih desetak treninga koliko nam je ostalo do završnice.

Rezultati utakmica: Podravka – Koka 22:13, Podravka – Zrinski 24:11, Zrinski – Koka 13:9.

Za Podravku su nastupile (golovi iz dvije utakmice): Krstanović, Kokša , Petričević 3, Sikavica 6, Benić 3, Popović 3, Jandrašić 8, Brkić 2, Dombaj 1, Jurić 1, Vrabec, Petika 9, Šestak 5, Borac, Galinec 3, Presek, Hudoletnjak 1, Bogdan .