Detalj s utakmice u Beču // Foto Ivo Čičin-MašanskerHypo Nö i Podravka Vegeta odigrali su u srijedu navečer žustru, brzu, dobru utakmicu, koja je koristila objema ekipama. Prijateljsku ogled u Südstadtu pripao je Hypu za nijansu: 29:28 (18:17). Obje ekipe u svojoj brzini, žustrini i borbenosti dosta su i griješile, bilo je puno tehničkih pogrešaka na obje strane.

U 1. poluvremenu jako dobra bila je Marta Žderić na golu s 11 obrana, od čega i jedan sedmerac. Najbolje su joj bile obrana udaraca iz blizine.

– Odlična utakmica u kojoj od početka nismo gledali na rezultat, nego da od susreta s Hypom imamo koristi. Dali smo svim djevojkama šansu i većina je tu šansu odlično iskoristila, s tim što očekujem puno više od Havić i Kožnjak – rekao je nakon utakmice trener Neven Hrupec.

Detalj s utakmice u Beču // Foto Ivo Čičin-MašanskerSigurno se to odnosi na neodlučnost pred golom, okretnje leđa suparniku i nedostatak hrabrosti za igru do kraja. Kao što veli trener, jedanput se mora reći. Dodao je da se stručni stožer nije bojao igrati utakmicu s 15-godišnjom Sarom Šenvald na pivotu (Milanović Litre bila je u sastavu samo za ”plašenje”, ne može još igrati, vježbala je cijelu utakmicu s trenrom Bojanom Golubom), a bio je dogovor da golmanice brane po poluvrijeme, bez obzira što je Žderić bila vrlo uspješna, Jelčić nešto manje. Hrupec je mijenjao na desnom krilu Gaće s Petković i ona je to odigrala odlično, tri je gola zabila s krila, jedan s vanjske pozicije, a bila je u još ponekoj situaciji. Pongrac je mijenjala Pušić-Koroljević i odigrala odlično, Damnjanović i Tatari su posebne kvalitetne kategorije, a trener je dobrom ocijenio i Žderić. Mi bismo rekli da je bila vrlo dobra, ali obje golmanice moraju biti koncentriranije na udarce iz vana.

– Ne treba zaboraviti da smo nekompletni. Za Saru Šenvald to je bila utakmica kao da igra svjetsko prvenstvo, zabila je i dva gola. Da su igrale ili Čović, koja je na juniorskim kvalifikacijama s reprezentacijom, ili Milanović Litre, već bi prevaga bila na našoj strani. Ne treba ni zaboraviti da igramo protiv brzih brazilskih reprezentativki – rekao je Hrupec.

Detalj s utakmice u Beču // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvom dijelu rezultat je bio stalno jedan razlike za jedne ili druge i neriješen, a prvi puta je tri razlike za Hypo bilo u 2. poluvremenu u početku i u 48. minuti drugi puta. No, Podravka je sve stizala, nije bilo predaje. Kad su u 59. minuti Tatari i Horvat odigrale krasnu akciju za treći gol Horvat i rezultat 29:28, a Hypu je isključena brzonoga Sabrina Stumvoll, očekivalo se izjednačenje, ali nije uspjela kontra na Anitu Gaće, Hypo je imao dva napada bez pogotka, ali je zadržavao loptu do zadnjeg zvižduka i minimalne pobjede.

U četvrtak u 11 sati igra se još jedna utakmica na istom mjestu.

PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

HYPO NÖ – PODRAVKA VEGETA 29:28 (18:17)

SÜDSTADT/MÖDLIN – Dvorana u Maria Enzersdorfu. Gledatelja: 70. Suci: Rade Brkić i Andrei Jusufhodžić (obojica Austrija).

HYPO NÖ: Arenhard (5+0), Blažek (8+0); Carraro 1, Do Nascimento 3(1), Pinhero 4, Rocha 2, Da Silva 3, Rodrigues 3, Temes 4, Soos 4, N. Stumvoll 1, S. Stumvoll 3, Musala, Piedade 1. TRENER: András Nemeth.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (10+1), Jelčić (4+0); Kožnjak, Pongrac 3, S. Šenvald 2, Petković 4, Božić, Gaće 1, Damnjanović 8(1), Milanović Litre, Havić, Tatari 5, Horvat 3, Pušić-Koroljević 2. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Hypo Nö 3(1), Podravka Vegeta 2(1).

ISKLJUČENJA: Hypo Nö 6 minuta (Dp Nascimento, Rodrigues, S. Stumvoll), Podravka Vegeta 2 minute (Havić).

IGRAČICA UTAKMICE: Bernadett Temes (Hypo Nö).