Rukometašice Podravke U13 su nakon četverodnevne završnice Prvenstva Hrvatske i sedam odigranih utakmica osvojile 10 . mjesto na ovogodišnjoj Završnici PH U13 za djevojčice. Djevojke je vodila trenerica Snježana Petika, a pomoć joj je na prvenstvu bila Maja Sokač. S ukupno tri pobjede i četiri poraza nisu uspjele osigurati mjesto među prvih osam što su postavile kao neki željeni cilj no svakako su imale priliku da među najboljim ekipama Hrvatske prošire svoja rukometna znanja i steknu nova iskustva te prijateljstva. Iako smo o završnici izvještavali na našim društvenim mrežama, trenerica Snježana Petika za naše je stranice sabrala dojmove i istaknula.

Ako bi uspoređivali plasman s prošlogodišnjeg prvenstva napravljen je pomak, ali nažalost prvenstvo ocjenjujem neuspješnim jer po trenutnoj kvaliteti smo morali biti među 8 najboljih ekipa od kojih nas je dijelila utakmica s Gospićem koja je bila ogledni primjer svega što se ne smije raditi ako želite pobijediti. Skupilo se na prvenstvu još dosta toga što je unosilo nemir i razdor u ekipu, ali naš najveći problem je po ne znam koji puta bila realizacija. Ako u 30 minuta utakmice promašite u prosjeku od 6 do 8 čistih prilika, teško da možete očekivati pobjedu jer na prvenstvu su uglavnom podjednake ekipe. I ta jako loša realizacija traje već jako dugo. Možda nam je otežavajuća okolnost bio i raspored jer smo igrali dan prije zadnju utakmicu u 19 h i odmah prvu ujutro u 9 sa Gospićem. Možda smo imali premalo vremena za regeneraciju, ali nažalost karte su se tako poklopile i na to nismo mogli utjecati. Nedostajala nam je i Vita Vadla koja se ozlijedila u utakmici s Dugim Selom nakon nezgodnog pada i nažalost nismo više u daljnjim razigravanjima za plasmane imali rotaciju na srednjem koja je ključna pozicija u napadu, a pokušaj da netko od cura to odigra nikako nije davao rezultata. Ipak unatoč svim tim, nazovimo ih otežavajućim okolnostima i dalje smatram da smo morali biti među osam najboljih ekipa. Drago mi je da smo prvenstvo završili bez ozljeda osim Vitine koja je rezultat nezgodnog pada, jer koliko sam primijetila bilo je dosta ozljeda na prvenstvu – rekla je trenerica Snježana Petika.

Čestitam svim onim curama koje su odigrale maksimalno korektno i timski, zahvaljujem kolegici Maji Sokač na podršci i pomoći u zaista teškim i stresnim situacijama, zahvaljujem i našem već poznatom vozaču Švaci koji je pokušavao pjesmom i šalama podići atmosferu u autobusu, ali nažalost i u tom segmentu smo uglavnom zakazali i na kraju zahvaljujem i roditeljima na navijanju i  bezrezervnoj podršci – zaključila je. 

Trenerica je pohvalila i suđenje na prvenstvu koje je bilo na visokom nivou. 

Pohvaljujem suđenje na prvenstvu koje je bilo na visokom nivou i čestitam curama i dečkima sucima jer su bili odlični. Drago mi je da su moje bivše igračice Petričević i Sikavica dobile povjerenje sudačke organizacije i sudile finalnu utakmicu – rekla je Petika. 

Uslijedile su zahvale klubu i sponzoru. 

Zahvaljujem klubu i sponzoru koji i u ovim financijski teškim vremenima i dalje izdvajaju sredstva za plaćanje Završnica koje u skoro najvećem broju u drugim klubovima snose roditelji – naglasila je neke od prednosti treniranja u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu. 

Kao što su djevojke imale priliku naučiti nešto novo tako je i trenerica s ovog prvenstva ponijela različite emocije i spoznaje. 

I na kraju izvukla sam pouku, a vjerujem da su i cure i da smo se sada još malo bolje upoznali. U budućnosti ćemo morati unijeti neke promjene koje će možda izgledati drastične, ali su jako potrebne jer nitko nije iznad ekipe i kluba. Vjerujem da ćemo sljedeće sezone biti spremniji i jači kako bi ostvarili bolji rezultat dostojan kluba kao što je Podravka – zaključila je Petika. 

Na prvenstvu su u tri utakmice proglašene i tri najkorisnije igračice Podravke, a to su bile Veronika Džinić, Anđela Sočev i Lara Begović na čemu im čestitamo. 

1.kolo

Podravka – Brod 15 : 10

Begović 6, Kovačić 1, Ivanček, Džinić 5(3), Komar, Ristemi, Horvat, Bošnjak, Ciler, Kovačević 1, Topalović, Vadla 1, Sočev, Štefičar, Habek, Premec 1.

 

2.kolo

Trilj – Podravka 16 : 18

Begović 1, Kovačić 2, Ivanček 4, Džinić 4(3), Komar, Ristemi, Horvat, Bošnjak, Ciler, Kovačević 2, Topalović 2, Vadla 1, Sočev, Štefičar, Habek, Premec 2.

 

3.kolo

Rudar – Podravka 11 : 8

Begović, Kovačić, Ivanček, Džinić 2, Komar, Ristemi 1, Horvat, Bošnjak, Ciler, Kovačević 2, Topalović 2, Vadla , Sočev, Štefičar, Habek, Premec 1.

 

4.kolo

Podravka – Dugo Selo 9:13

Begović 3, Kovačić 1, Ivanček, Džinić 1(1), Komar 1, Ristemi 1, Horvat, Bošnjak, Ciler, Kovačević 1, Topalović 1, Vadla , Sočev, Štefičar, Habek, Premec .

 

Podravka – Gospić 9 :11

Begović 2, Kovačić , Ivanček, Džinić 3(1), Komar, Ristemi, Horvat, Bošnjak, Ciler, Kovačević 4, Topalović, Vadla, Sočev, Štefičar, Habek, Premec.

 

Đurđevac – Podravka 10 : 12

Begović 2, Kovačić 1, Ivanček 2, Džinić 1, Komar, Ristemi, Horvat, Bošnjak, Ciler, Kovačević 2, Topalović 3, Vadla, Sočev, Štefičar, Habek, Premec 1.

 

Trilj – Podravka 16 : 12

Begović, Kovačić, Ivanček, Džinić 2, Komar 1, Ristemi, Horvat, Bošnjak, Ciler, Kovačević 6, Topalović 2, Vadla, Sočev, Štefičar, Habek, Premec 1.