Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-MašanskerPredsjednik Uprave Podravke d.d. Zvonimir Mršić i članica Uprave Podravke d.d. i predsjednica Nadzornok odbora RK Podravka s.d.d. Olivija Jakupec priredili su u ponedjeljak ručak za igračice, trenere i vodstvo RK Podravke s.d.d., odnosno RK Podravke Vegete. Ručak u Podravkinom rekreacijskom centru tradicionalno se upriličuje na kraju sezone.

Na ručku su bile članice prva ekipe Podravke Vegete, a priključila se i bivša kapetanica Miranda Tatari Šimunović, čije se srce ne može odvojiti od kluba i služi kao primjer istinske privrženosti i ljubavi prema klubu kojem može zahvaliti sve što je postigla u rukometu.

RAZMIJENJENI DAROVI, IGRAČICE DAROVALE MEDALJE ZVONIMIRU MRŠIĆU I OLIVIJI JAKUPEC

Tradicionalno su predani darovi Zvonimiru Mršiću i Oliviji Jakupec (zlatne medalje osvajačica prvenstva Hrvatske i Kupa), a kompanija Podravka uzvratila je darovima s košarama i paketima svojih proizvoda.

Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-MašanskerTom prigodom predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Olivija Jakupec istaknula je da je ostvareno ono što je bio cilj ekipe i ove godine, a to je osvajanje hrvatskog prvenstva i kupa.

– Osim toga i kadetkinje su uzele što se moglo, što samo pokazuje da ovo što radimo s klubom radimo na vrlo kvalitetan način, stvaramo svoj podmladak i zato ovaj klub ima budućnost. Zahvaljujem svima na osvojenim trofejima. Dio ekipe ostaje s nama i dalje za iduću sezonu, dio nas napušta. Nadam se da ćete iz našeg kluba ponijeti samo lijepe uspomene, a tko zna, možda se nekad i ponovno vidimo u ovom klubu – rekla je Olivija Jakupec.

ZVONIMIR MRŠIĆ // Naša društvena odgovornost sponzoriranja u sportu seže daleko u prošlost

Predsjednik Uprave Podravke d.d. Zvonimir Mršić u svom obraćanja osobito i višekratno naglašavao je vezu sintagme kompanija sa srcem i sportom, odnosno ostavljanja srca na terenu. Potvrdio je i da kompanija čvrsto ostaje uz rukomet i u idućoj sezoni.

Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Okupljamo se uvijek kada donesete trofeje. Budući da nosite ime u ovom trenutku najbolje hrvatske kompanije, kompanije s najvećim potencijalom u ovom dijelu Europe, onda nismo drugo ni očekivali nego da osvojite dvostruku krunu. Bez nekakve lažne skromnosti to i očekujemo od kluba koji nosi naše ime, a kad gledamo dva sporta u kojima Grupa Podravka ulaže, za nas kao Grupu važniji je rukomet nego što je nogomet, jer mislimo da se kroz rukomet mogu na bolji način reprezentirati one vrijednosti kompanije koje kao Grupa želimo pokazati i svojoj okolini – rekao je Mršić – Naša društvena odgovornost u sponzoriranju u sportu seže daleko u prošlost, prije sve prema rukometu, a nakon toga prema nekim drugim sportovima.

MRŠIĆ // Ovo je klub koji nosi i titulu europskog prvaka i privilegija je što igrate u takvom klubu

Mršić je istaknuo da se ove godine očekivala dvostruka kruna, ali i da se očekivalo da će se otići malo dalje u europskim natjecanjima

Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Tu smo pomalo razočarani. Ali ono što nam budi neku nadu je to što su se utakmice u kojima se rezultat vagalo uglavnom gubile u zadnjim minutama, što znači da još malo nedostaje da bi se pobjeđivalo. Ove sezone ipak ste skoro bile nadomak pobjedama u europskim natjecanjima, jedna je i ostvarena, pa očekujemo iduće godine da se taj skok stvarno pretvori i u malo drugačiji renking u europskim natjecanjima.

Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-MašanskerU Hrvatskoj, nažalost, Podravka Vegeta nema neku ozbiljnu konkurenciju, bez obzira što se tu i tamo mučila u nekim utakmicama i tu ne očekuje bilo kakve probleme u idućoj sezoni, rekao je Mršić i povukao paralelu između borbe za tržište i sportske borbe.

Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-Mašansker– U konačnici, kao što Podravki kao kompaniji, tako i vama, Hrvatska nije igralište na kojem se igra, tu trenirate, a prave utakmice igraju se negdje izvan hrvatskih natjecanja, u Europi. Kao i u kompaniji, tako i u rukometu vama se pruža prilika da uz ovakvog snažnog i stabilnog sponzora imate doista priliku igrati na svim europskim terenima. Iskoristite to što ste članice Rukometnog kluba Podravka, to što je Rukometni klub Podravka s ogromnom tradicijom i velikim nasljeđem brojnih trofeja. Ove godine proslavilo se i 20 godina osvajanja europske lige. Ovo je, dakle, klub koji nosi i titulu europskog prvaka i privilegija je što igrate u takvom klubu. To je za sve vas izazov koji vam pruža priliku da se tu dokažete, da tu ostvarite karijeru, da tu karijeru i završite možda u ovom klubu ili kompaniji.

Nije ostao nezapažen veliku uspjeh mlađih naraštaja klkuba

Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Ovaj klub je uvijek živio na tome kako se u klubu radilo i jako smo radosni što je klub prvak i u kadetskim kategorijama. Doista imamo darovitih generacija od kojih se nadam i očekujem da vam počnu vrlo brzo konkurirati da ne budete sigurne za svoje mjesto ni u prvoj postavi ni na klupi, nego da vas ta konkurenicija, kao što u konačnici Podravku kao poduzeće konkurencija tjera da svaki dan bude bolja, da i vas tjera da više trenirate i da imate veće ambicije.

ISKORAK U EUROPI TEST JE OVE GENERACIJE I IZRASTANJA KLUBA

Zvonimir Mršić izrekao je važnu rečenicu za stabilnost kluba:

Oproštaj od sezone 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Mi smo kao sponzor odlučili ostati i iduće sezone s vama, pri čemu ne očekujemo da imate bio kakvih problema kao što ste imali ove godine u domaćem prvenstvu, i od vas očekujemo malo više što se tiče europskih natjecanja. Očekujemo ove godine ne samo da igrate, nego da napravite i korak više. Ne očekujemo da budete odmah europske prvakinje, ali da se plasirate u drugu fazu natjecanja, to u svakom slučaju očekujemo. Ne samo da očekujemo nego više kao obavezu prenosimo na vas. To je test vaše generacije, to je test isto tako ove faze nastavka stasanja kluba.

Uz čestitke igračicama, treneru, stručnom vodstvu kluba i trenerima mađih kategorija, Zvonimir mršić je zaključio:

– U Podravki, kada su se ostvarivale najveće pobjede, ginulo se srcem na terenu za kompaniju sa srcem. Uvjeti su danas drugačiji, ciljevi su drugačiji, ali očekujemo da vaše srce i kada se pobjeđuje i kada se gubi uvijek ostane na terenu, jer morate znati da iza vas stoji kompanija sa srcem, a iza te kompanije sa srcem stoji 6000 radnika koji dio od svojih plaća izdvaja za to da možete igrati rukomet u ovakvom klubu i u ovakvim uvjetima kao što to Podravka pruža.Rukometašice s darovima // Foto Ljerka Vresk